fbpx

Australian metsäpaloista vain 6 % luonnollista alkuperää

Mediassa on uutisoitu paljon Australian metsäpaloista. Näihin syyllisiksi on usein leimattu ’ilmastonmuutos’, vaikka jokaisen suomalaisen pitäisi tietää, ettei kuuma saunakaan syty ilman kipinää. Saunassa on sentään usein sata astetta, mikä on paljon enemmän kuin Australian luonnossa.

Mikä sytyttää Australian metsäpalot? Australian Institute of Criminology on tutkinut palojen syttymissyitä. Otsikkokuvassa ovat jakaumat. Niistä näkyy mm., että 85 % paloista on ihmisten sytyttämiä, joko tarkoituksella tai vahingossa. Vain 6 % on luonnollista alkuperää, kuten salamoiden aiheuttamaa. ABC on uutisoinut asiasta kattavasti. Alkuperäinen tutkimus löytyy Australian hallituksen sivuilta. Asiasta löytyy myös asiantuntija-artikkeli, jossa 87 % palojen syttymissyistä on ihmisen aiheuttamia.

Onko Australiassa vallinnut kuuma ja kuiva sää poikkeuksellinen? Tilastotiedot ja historiankirjat kertovat, että Australiassa on ollut kuumaa ja kuivaa iät ja ajat ja myös metsät ovat palaneet. Metsäpalot kuuluvat luontoon. Roy Spencer on kirjoittanut asiasta kattavasti. Esimerkiksi vuonna 1851 Australiassa oli ns. Musta torstai, jolloin kärvähti viisi miljoonaa hehtaaria metsää, ihmisiä, miljoona lammasta ja muita eläimiä.

Vihreä politiikka pahentaa metsäpaloja. Australiassa, kuten Kaliforniassakin, ovat vihreät poliitikot saaneet läpi lakeja, jotka kieltävät raivaamasta metsää. Tämä aiheuttaa valtavan palokuorman kuivan aineksen kertyessä maaperään. Yksi vapaaehtoisen palokunnan, jotka vastaavat Australiassa metsäpalojen sammuttamisesta, johtajista tiivistää asian hyvin tässä kirjoituksessa.

Australiassa on syntynyt tilanteita, joissa metsää vastoin vihreää lainsäädäntöä raivanneita on sakotettu, mutta toisaalta heidän talonsa ja henkensä ovat säästyneet.

Tästä aiheesta on myös erinomainen video:

Noin yleisesti voidaan todeta, että suomalainen punavihreä valtamedia on jälleen uutisoinut vääristyneesti. On ikävää, että mitään median uutisointia ei voi enää pitää uskottavana, vaan kaikki ’uutiset’ on itse tarkastettava. Vähintään on kysyttävä itseltään, että mitä valtamedia jättää kertomatta.

Yksityisten maksullisten medioiden, kuten Helsingin Sanomien, tilauksen voi sentään perua, mutta YLE:n toimintaa rahoitetaan verovaroilla 520 miljoonalla eurolla vuodessa ja sillä saamme vääristynyttä uutisointia. Miksi maksamme veroja, jotka käytetään siihen, että meille syötetään propagandaa?

Juttua päivitetty 15.1.2020 lisätiedoilla ja linkeillä.