fbpx

KORRUPTIOPANDEMIA

Sain alla olevan vieraskirjoituksen tuttavaltani. Hänellä on korkein mahdollinen alan koulutus ja yli 30 vuoden kokemus lääketeollisuudessa työskentelemisestä ja lääketieteellisestä tutkimustyöstä. Nykyisessä sensuurin ja totalitarismin ajassa hän haluaa pysyä anonyyminä. (OT)


Väitetään, että maailmassa on ollut jo noin puolentoista vuoden ajan käynnissä poikkeuksellisen vaarallisen SARS-CoV-2 -viruksen aiheuttama pandemia, jonka alkaessa ennustettiin viruksen leviävän nopeasti, tartuttavan valtaosan ihmisistä, ja tappavan noin 3.4% infektoiduista.1 Näiden ennusteiden seurauksena WHO julisti pandemian 11.3.2020. Ennusteet osoittautuivat kuitenkin varsin pian vääriksi. WHO julkaisi jo ennen koronarokotusten aloittamista 14.10.2020 raportin, jossa todetaan, että SARS-CoV-2 infektoiduista kuolee ainoastaan 0.27%.1 Valtaosa kuolleista on hauraita monisairaita vanhuksia, ja alle 70-vuotiaista infektoiduista kuolee ainoastaan 0.05%. Tutkimus siis osoitti, että mitään yleisvaarallista SARS-CoV-2 pandemiaa ei ole, eikä ole missään vaiheessa ollut.

Uusien tautitapausten määrän hillitsemiseksi useissa maissa, myös Suomessa, reagoitiin kuviteltuun pandemiaan erilaisilla yhteiskunnan rajoitustoimilla sekä kehottamalla ihmisiä käyttämään kasvomaskeja. Tämä siitä huolimatta että ei ollut, eikä ole edelleenkään olemassa mitään näyttöä siitä, että näillä toimilla voitaisiin estää virusinfektioiden leviämistä.2,3 Myös WHO totesi pandemian alussa voimakkain sanankääntein, että mitään yhteiskunnan rajoitustoimia ei tulisi tehdä, ja ainoastaan oireellisten tulisi käyttää kasvomaskeja. WHO:n virallisissa suosituksissakin todetaan, että esim. mitään testauksia liikkumiseen oikeuttamiseksi, altistuneiden jäljityksiä tai karanteeneja, tai rajojen sulkemisia ei tulisi tehdä koskaan missään olosuhteissa.4

Oulun Yliopistollisen Sairaalan Infektiontorjunnan ylilääkäri Teija Puhto piti Pohjolan Lääkäripäivillä 22.2.2021 luennon otsikolla “Koronasta kansantajuisesti”.5 Hän totesi SARS-CoV-2 viruksen aiheuttavan samanlaisia oireita kuin useat muut vuosikymmeniä kiertäneet flunssavirukset, ja että oireiden perusteella on mahdotonta sanoa, mikä viruksista on oireiden aiheuttaja. Viruksen tai bakteerin aiheuttama keuhkokuume oli hoivakotien asukkaiden yleisin kuolinsyy jo ennen koronaa, ja vuonna 2020 hengitystieinfektioiden yhteismäärä oli samaa luokkaa kuin ennen koronaa.

THL:n mukaan Suomessa koronaan kuolleiksi merkittyjen keski-ikä on yli 80 vuotta, ja kuolleista noin 96% on hauraita monisairaita vanhuksia. Heillä korona ei ole pääasiallinen kuolinsyy, ja mikä tahansa muukin hengitystieinfektio olisi voinut aiheuttaa kuoleman. Suomessa on THL:n mukaan todettu tähän mennessä noin 1000 “koronaan liittyvää kuolemaa”, joista koronan aiheuttamia kuolemia on tämän mukaan ainoastaan 40. Suomessakaan ei siis ole missään vaiheessa ollut yleisvaarallista SARS-CoV-2 epidemiaa, vaan virus on aiheuttanut monien muiden hengitystievirusten tavoin valtaosalle sairastuneita verrattain harmitonta tavallista flunssaa.

Lisäksi on huomioitava, että SARS-CoV-2 infektiot diagnosoidaan lähes kaikkialla maailmassa PCR-testillä, jonka maailman johtavat asiantuntijat ovat todenneet olevan useista testiin liittyvistä epäkohdista johtuen täysin sopimaton kyseiseen tarkoitukseen.6,7 Positiivisia testituloksia antavat pääasiassa oireettomat, täysin terveet henkilöt joilla ei ole mitään virusinfektiota, mikä aiheuttaa merkittävän tilastovääristymän diagnoosien määrässä.

On myös huomioitava, että maailmalla ja myös Suomessa merkittävä osa sairaalahoidossa olevien koronadiagnooseista on tehty ilman mitään testiä – pelkästään oireiden perusteella. Tilastojen mukaan näin on tehty Suomessa noin 50%:lle koronadiagnosoiduista tehohoitopotilaista.8 Tämä on tehty siitä huolimatta, että koronan diagnosointi ei siis ole mahdollista pelkkien oireiden perusteella, ja se johtaa vääjäämättä siihen, että valtaosa diagnooseista on vääriä. Tämä on erittäin mahdollinen selitys sille, miksi influenssa on salaperäisesti “kadonnut” myös Suomessa, eli käytäntö on mahdollistanut influenssa- ja muiden hengitystieinfektioiden diagnosoimisen koronaksi. Loogisena kannustimena tähän on saattanut toimia valtion sairaanhoitopiireille jakamien korona-avustusten määrän osittainen liittäminen koronapotilaiden toteutuneiden hoitovuorokausien määrään.9 Toisin sanoen, sairaanhoitopiirit saavat sitä enemmän rahaa valtiolta, mitä enemmän niissä hoidetaan koronapotilaita, kun taas esim. influenssapotilaiden hoitamisesta ei vastaavaa tukea saa.

Väärien diagnoosien perusteella on Suomessakin aiheutettu yhteiskunnalle valtavasti haittaa. Pääasiassa vääriä positiivisia antavien testien tekemiseen oikeasti terveille oireettomille, ja heille “altistuneiden” jäljityksiin on käytetty valtavasti rahaa ja terveydenhuollon voimavaroja. Näitä vääriä positiivisia ja heille altistuneita on sitten määrätty täysin turhaan karanteeniin.

Erilaisilla rajoitustoimilla on myös aiheutettu kansantaloudelle ja kansanterveydelle valtavasti haittaa, vaikka on olemassa vahva näyttö siitä, että näillä toimilla sen paremmin kuin kasvomaskien käytölläkään ei ole onnistuttu missään ehkäisemään virusinfektioiden leviämistä. Esimerkiksi Ruotsi, jossa ei ollut maskisuosituksia tai yhteiskunnan rajoitustoimia, on pärjännyt koronan kanssa paremmin kuin valtaosa järeitä rajoitustoimia ja maskipakkoa suosineista maista, kuten Belgia, Englanti, Espanja, Italia, Ranska tai USA.10 Jos jotain niin rajoitukset ja maskien käyttö näyttävät ennemmin pahentaneen tilannetta.

Mitään SARS-CoV-2 pandemiaa ei siis ole olemassa, mutta siitä huolimatta koko maailmassa ollaan nyt rokottamassa koko väestöä rokotteilla, joita ei ole asianmukaisesti testattu, ja joilla ei sen vuoksi ole myyntilupaa vaan ainoastaan ehdollinen hätäkäyttölupa. Kaiken lisäksi nämä niinsanotut rokotteet eivät estä saamasta tartuntaa tai tartuttamasta muita.

Kaikkialla maailmassa terveysviranomaiset ja valtamedia pelottelevat ihmisiä luomalla valheellisen mielikuvan vaarallisesta pandemiasta ja sen taltuttamiseen tarvittavista rokotteista. Ivermektiinin11,12 tapaisten tehokkaiden lääkkeiden käyttöä ei ole hyväksytty ilmeisesti siksi, että hätäkäyttöluvan saaminen rokotteille edellyttää, että tehokkaita lääkkeitä ei saa olla olemassa. Valtamedian toiminta on looginen seuraus siitä, että koronarokotteisiin miljarditolkulla sijoittaneet tahot ovat saaneet hallintaansa myös suuren määrän merkittäviä mediayhtiöitä,13,14 joiden jakamiin uutisiin myös Suomen Mediapooli varauksetta nojaa.

Maailmassa on parhaillaan käynnissä sotatila, jossa kymmenet tuhannet lääkärit ja tutkijat, mukaan lukien useat nobelistit ja muut maailman johtavat tieteelliset asiantuntijat yrittävät epätoivoisesti tuoda totuuden julki. Tämä on kuitenkin tehty todella vaikeaksi, koska rokoteteollisuuden korruptoima valtamedia tekee kaikkensa sensuroidakseen heidän sanomansa. Syy tähän on selvä, koronahuijauksen takana olevat tietävät, että ilman järjestelmällistä sensurointia totuus paljastuu nopeasti.

“Truth does not mind being questioned, but a lie does not want to be challenged”

Terveysviranomaisten ja valtamedian toistamilla valheilla aivopesty kansalaisten enemmistö on saatu ottamaan innokkaasti koronarokotteen. Suomessakin rokotekisan voittajaksi selvisi järjestäytyneestä rikollisuudesta aiemmin surullisen kuuluisaksi tullut Pfizer, jonka vakiintuneisiin toimintatapoihin on aiempina vuosina kuulunut mm. lääkkeiden tehon liioittelu, lääkehaittojen salaaminen sekä lääkäreiden, terveysviranomaisten ja poliitikkojen lahjonta, joista se on toistuvasti tuomittu.15,16

Pääministeri Sanna Marin kirjoitti aiheesta vuonna 2009 kirjoituksen “Tampereen kaupunki Pfizerin lahjonnan kohde”,17 josta tässä muutamia otteita:

 • “Yhdysvaltalainen megaluokan lääkeyhtiö Pfizer tuomittiin 2,3 miljardin dollarin korvauksiin useista petoksista. Pfizerin todettiin syyllistyneen muun muassa terveydenalan päättäjien lahjontaan ja muihin markkinointia sekä myyntiä edistäviin petoksiin.”
 • “On käsittämätöntä, että lääkeyhtiöiden lahjuksista on tullut hyväksyttävä toimintatapa ja vakituinen käytäntö yhteiskunnassamme.”
 • “Toivon vakaasti, että Pfizerin tuomitseminen johtaa myös Suomen julkisella kentällä vakavaan ja kattavaan keskusteluun tällaisen toiminnan oikeellisuudesta.”

Vaikuttaa vahvasti siltä että koronapandemian sijasta maailmaa kiusaa parhaillaan korruptiopandemia, ja nyt olisi korkea aika vastata pääministeri Marinin vuosien takaiseen huutoon ja aloittaa vakava ja kattava keskustelu ja perusteellinen tutkinta rokoteteollisuuden harrastamasta korruptiosta Suomessa. Tutkinnan kohteena tulisi olla ainakin valtamediaa ohjaileva Mediapooli sekä kaikki terveys- ja lääketurvallisuudesta vastaavat viranomaistahot.

Kokonaan toinen juttu on vielä Pfizerin eri maiden kanssa tekemiin rokotehankintasopimuksiin sisällytetyt pykälät, joissa rokotteita hankkineet valtiot ovat vapauttaneet Pfizerin kokonaan kaikesta vastuusta, mikäli rokotuksesta aiheutuu rokotettaville vakavia terveyshaittoja tai kuolemia. Huomioitavaa on, että Pfizer toteaa sopimustekstissä yksiselitteisesti, että rokotteen turvallisuutta ei ole vielä ehditty tutkia asianmukaisella tavalla.18,19

Useiden valtioiden terveysviranomaiset, THL mukaan lukien, valehtelevat kuitenkin kirkkain silmin että rokotteet ovat tehokkaita ja turvallisia, tavoitteenaan saada kansalaiset kaikin mahdollisin keinoin ottamaan kokeellisen rokotteen. Rokotusintoa ryyditetään turhaksi tiedetyillä maskipakolla ja yhteiskunnan rajoitustoimilla, joiden ainoana tavoitteena on kiristää kansalaisia ottamaan rokote ehtona paluuseen normaaliin. Kansalaiset pyritään siis käytännössä pakkorokottamaan rokotteella, jonka valmistaja ei uskalla ottaa vastuuta rokotteensa turvallisuudesta, koska sitä ei ole tutkittu.

Suomessakin suunniteilla olevat koronapassit ovat järjettömyyden huipentuma. Suomessa on tehty vajaan puolentoista vuoden seurannan aikana kaikkiaan reilut 110.000 koronadiagnoosia, joista lähes kaikki ovat vääriä positiivisia. Vaikka kaikki nämä diagnoosit olisivat oikeitakin olisi todennäköisyys sille, että satunnainen rokottamaton levittäisi tietyllä hetkellä koronaa häviävän pieni, promillen murto-osien luokkaa. Koska rokote ei estä saamasta tartuntaa tai tartuttamasta muita, tartuttavat rokotetut virusta yhtälailla kuin rokottamattomatkin. Mikäli rokotus suojaisikin saamasta tartunnan ja tartuttamasta muita, rokotetut olisivat ilman koronapassiakin suojassa taudilta. Ainoa selitys koronapasseille on siis rokottamattomien pakottaminen rokotettavaksi.

Pfizerin ensimmäiset kliiniset tutkimukset ovat jo osoittaneet, että rokote on käytännössä tehoton. THL ja valtamedia kuitenkin hehkuttavat rokotteen 95% suhteellista tehoa, mutta kukaan ei kerro, että rokotteen käytännön elämän kannalta olennainen absoluuttinen teho ja vaikuttavuus on alle prosentin luokkaa.20 Tutkimuksessa rokottamattomankin todennäköisyys saada oireellinen koronadiagnoosi on alle yhden prosentin, joten todennäköisyys selvitä ilman koronadiagnoosia on ilman rokotettakin yli 99%. Maailmassa on todettu noin 18 kk seurannan aikana koronadiagnoosi noin 2.5%:lla väestöstä,10 joista iso osa oireettomilla, joten oireellisten diagnoosien määrä on ollut maailmalla 18 kk aikana samaa luokkaa kuin Pfizerin tutkimuksessa. Kun vielä tiedetään, että koronadiagnosoiduista vain reilut puoli prosenttia sairastuu taudin vakavaan muotoon,10 voidaan laskea että yhden vakavan koronadiagnoosin estämiseksi on rokotettava lähes 20.000 ihmistä.

Sen lisäksi että rokote on käytännössä tehoton, rokotehaittarekistereihin eri puolilla maailmaa on rekisteröity ennennäkemättömän paljon vakavia haittailmoituksia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa koronarokotteista on rekisteröity 8 kk aikana enemmän kuolemia kuin kaikista muista FDA:n hyväksymistä 70 rokotteesta yhteensä edellisen 30 vuoden aikana. Rekisteröityjen rokotehaittojen määrässä on syytä huomioida, että tutkimusten mukaan ainoastaan arviolta 1-10% rokotehaitoista päätyy rekisteröitäväksi, ja on vahvat syyt epäillä että korruptoituneet terveysviranomaiset tekevät kaikkensa vähätelläkseen ja peitelläkseen rokotehaittoja ja niiden yleisyyttä.

Valtava määrä maailman johtavia tieteellisiä asiantuntijoita tekee parhaillaan kaikkensa varoittaakseen rokotteen todennäköisesti aiheuttamista monista vakavista terveyshaitoista, 21,22 joita korruptoituneet valtamedia ja terveysviranomaiset pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin sensuroimaan. Pfizerin ja Modernan rokotteissa elimistöön ruiskutetaan viruksen piikkiproteiinia tekevää RNA:ta. Rokotteiden ehkä suurin uhka on se, että piikkiproteiinin tiedetään olevan itsessään myrkyllinen. Se kertyy rokotetun verisuonten seinämään tavalla, joka johtaa mm. sydänlihastulehduksiin ja veren hyytymishäiriöihin. On myös erittäin vahvat tieteelliset perusteet epäillä piikkiproteiinin aiheuttavan useita muitakin vakavia pitkäaikaishaittoja, kuten hedelmättömyyttä, dementiaa ja syöpää.

Rokote myös tuhoaa luonnollista immuniteettia ja aiheuttaa niin sanotun ADE-efektin, jonka seurauksena rokotetut tulevat saamaan viruksen kohdatessaan tartunnan todennäköisemmin kuin rokottamattomat, ja sairastuvat myös todennäköisemmin taudin vakavaan muotoon.23,24 Massarokotukset rokotteella joka ei estä tartuntoja ja tartuttamasta muita altistavat myös vaarallisten virusmuunnosten syntymiselle rokotetuissa, kun virukset pyrkivät muuntumaan väistääkseen rokotuksen aiheuttamaa immuunireaktiota.25 Rokotetut saattavat siis toimia vaarallisten virusmuunnosten tehtaina ja levittäjinä.

Edellämainittuihin seikkoihin nojaten on edesvastuutonta vaatia ketään ottamaan rokote. Vielä edesvastuuttomampaa on tarkoituksella salata rokotettavilta tiedossa oleva merkittävä riski rokotteen aiheuttamille vakaville terveyshaitoille. Erityisen huolestuttavaa on meneillään oleva massiivinen kampanja yhä nuorempien lasten rokottamiseksi, jossa on myös useita merkittäviä laillisuusongelmia.26 Lapset eivät sairastu koronasta vakavasti, ja esim. Suomessa ei ole kuollut koronaan yksikään alle 30-vuotias. Näin ollen lasten altistamiselle rokotteiden aiheuttamille vakaville terveyshaitoille ei ole mitään perusteita.

Terveysviranomaisiin ja valtamediaan sokeasti luottavien korruptiodenialistien on aika herätä ja tunnustaa tosiasiat! Mitään yleisvaarallista pandemiaa ei ole olemassa, yhteiskunnan rajoitustoimille ja koronapasseille ei ole mitään perusteita, koronarokotteet ovat tehottomia, ja ne ovat jo aiheuttaneet ja tulevat aiheuttamaan valtavan määrän vakavia terveyshaittoja ja kuolemia. Läpeensä korruptoituneiden valtamedian ja terveysviranomaisten valheiden seurauksena maailma on suistumassa kovaa vauhtia täydelliseen totalitarismiin. Tosiasiat ymmärtäneet asiantuntijat sensuroidaan ja leimataan rokotevastaisiksi salaliittoteoreetikoiksi.

Kehotan kaikkia niitä, jotka väittävät tämän kirjoituksen sisältävän virheitä esittämään todisteet sille, että esimerkiksi seuraavat väitteet olisivat vääriä:

 1. Koronan diagnosointiin käytettävä PCR-testi ei sovellu diagnostiseen käyttöön, vaan valtaosa diagnooseista on vääriä, mikä vääristää merkittävästi todellista tautitilannetta.
 2. Lähes kaikki koronaan kuolleiksi väitetyistä ovat monisairaita vanhuksia, joilla korona ei ole pääasiallinen kuolinsyy, mikä vääristää merkittävästi koronakuolematilastoja.
 3. Koronaviruksen aiheuttama tauti on muille kuin monisairaille vanhuksille yhtä vähän vaarallinen kuin monien muiden hengitystievirusten aiheuttama tavallinen flunssa.
 4. Kliinisen tutkimuksen mukaan Pfizerin rokote on käytännössä tehoton, koska rokotteen ottamalla vähenee riski saada koronadiagnoosi alle yhden prosentin verran.
 5. Koronarokotteet eivät estä rokotettuja saamasta tartuntaa ja tartuttamasta muita.
 6. Maailmalla, ja myös Suomessa on rokotehaittarekistereihin ilmoitettu valtava määrä koronarokotteisiin liittyviä vakavia haittoja ja kuolemia.
 7. Koronarokotteiden pitkäaikaisia haittoja ei ole tutkittu, ja vaikutusmekanisminsa perusteella niiden voidaan olettaa aiheuttavan useita vakavia terveyshaittoja.
 8. Pfizer myöntää, että rokotteen haittoja ei tunneta, ja rokotteita haalineet valtiot ovat antaneet Pfizerille täydellisen vastuuvapauden rokotteen aiheuttamista terveyshaitoista.
 9. Lapsia ei saisi rokottaa, koska  rokottamisessa on useita laillisuusongelmia, ja koska lapset eivät sairastu koronasta vakavasti ja heille voi tulla rokotteesta vakavia haittoja.
 10. Maskien käytölle, yhteiskunnan rajoitustoimille sekä rokottamattomien syrjimiselle koronapasseilla ei ole mitään lääketieteellisiä perusteita.

Lopuksi totean vielä, että korruptiopaljastuksiin erikoistunut, mm. Volkswagenin päästöskandaalin paljastanut saksalainen lakimies Reiner Fuellmich on tutkinut koronapandemiaa jo reilun vuoden ajan. Haastateltuaan yli sataa maailman johtavaa tieteellistä asiantuntijaa Fuellmich on koonnut maailmanlaajuisen useista sadoista lakimiehistä koostuvan armeijan, joka on ilmoittanut koronahuijauksen olevan historian törkein rikos ihmisyyttä vastaan, ja että heillä on tästä kiistattomat todisteet.27 Fuellmichin lakimiesarmeija on laittanut vireille satoja rikosilmoituksia ympäri maailmaa, ja he valmistelevat parhaillaan toisen maailmansodan jälkeisen Nürnbergin sotarikosoikeudenkäynnin tapaista valtavaa kansainvälistä oikeusistuntoa, jossa tuhannet koronahuijauksessa mukana olevat, lahjojat ja lahjotut tullaan tuomitsemaan kovalla kädellä.

Esimakuna tulevasta myös Suomen hallituksesta ja johtavista viranhaltijoista on jo tehty Fuellmichin lakimiesarmeijan avustuksella parhaillaan käsittelyä odottava rikosilmoitus Haagin kansainväliseen rikostuomioistuimeen.28

Kaikkeen edellämainittuun viitaten vaadin Suomen hallitusta ryhtymään välittömästi seuraaviin purkutoimiin, joiden jälkeen yhteiskunta palaa “vanhaan normaaliin”, eli aikaan ennen kuviteltua koronapandemiaa:

 • Kaikkien koronatestien, jäljitysten, karanteenien ym lopettaminen
 • Kaikkien yhteiskunnan rajoitustoimien ja maskisuositusten lopettaminen
 • Kaikkien rokotusten keskeyttäminen ja lopettaminen

ON AIKA HERÄTÄ – JA TOIMIA!

Isänmaan, Suomen kansan ja totuuden puolesta medikalisaatiota, korruptiota ja totalitarismia vastaan!

Viitteet:

 1. John Ioannidis: Infection fatality rate Covid-19
 2. FIN Unmasked: Selvitys kasvosuojainten tehosta ja haitoista
 3. Center for Biosecurity: Disease mitigation measures
 4. WHO: Non-pharmaceutical Public Measures
 5. Teija Puhto: Koronasta kansantajuisesti
 6. Corman-Drosten review report
 7. Jaafar et al: Correlation between PCR and cell cultures
 8. Tehohoidossa olevien koronatartunnat  
 9. Valtioneuvoston asetus koronatuista (valtion koronatuista sh-piireille 4§)
 10. Worldometer: Coronavirus cases
 11. Pierre et al: Ivermectin in Covid-19 treatment
 12. Ivermectin in Mexico City
 13. Bill Gates Covid vaccines
 14. Bill Gates: Press in his pockets 
 15. Peter Götzsche: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus
 16. Pfizer miljardikorvaukset
 17. Sanna Marin: Pfizerin lahjonta
 18. Pfizer vaccine contract news
 19. Pfizer Covid vaccine contract
 20. Olliaro et al: Covid vaccine efficacy ARR
 21. Robert Malone (mRNA-rokoteteknologian keksijä): Spike protein is very dangerous
 22. Covid-19 safety concerns to EMA
 23. Arvin et al: ADE of SARS-CoV-2
 24. Cardozo and Veazey: Covid-19 vaccines worsen clinical disease
 25. Geert Vanden Bossche: Mass vaccination consequences
 26. Lasten rokotuksissa oikeudellisia ongelmia
 27. Reiner Fuellmich interview      
 28. Tutkintapyyntö kansainväliselle rikostuomioistuimelle

6 vastausta artikkeliin “KORRUPTIOPANDEMIA”

 1. Aivan loistava paketointi – kiitos tästä!
  Menee jakoon; uskomattoman hyvin koottuna tiivisti niin monta tärkeää aspektia.

 2. Kiitos. Tässä Robert Malone kertoo Jimmy Doren haastattelussa miten läpikotaisin korruptoitunut tilanne USAssa on.
  https://youtu.be/iwPKnOhJRYg?t=3210
  Linkki vie 53:30 kohtaan, katso ainakin 55:57 asti. Koko video on 75 min pitkä ja katsomisen arvoinen.

Kommentit on suljettu.