fbpx

Yleisesti käytetty koronaviruksen PCR-testi johtaa vääriin tuloksiin

Löysin suomalaisen testivalmistaja ArcDia International Oy:n sivuilta havainnollisia kuvia koronaviruksen eri testimenetelmien eroista. Kuvissa tuodaan hienosti esille se tosiasia, että usein käytetty PCR-testimenetelmä (Polymerase Chain Reaction), jolla viruksen osia monistetaan, johtaa vääriin positiivisiin tuloksiin.

Perinteisesti lääketieteessä tauti määritellään siten, että potilaalla on oltava oireita. Nyt voidaan löytää hyvin herkällä testimenetelmällä merkityksetön määrä viruksia tai niiden osia, joista ei aiheudu oireita tai tule aiheutumaan oireita. On myös mahdollista, että elimistö immuunipuolustus on jo kukistanut viruksen henkilön huomaamatta.

Pfizer-yhtiön entinen johtava tiedemies Mike Yeadon on monien muiden muassa kiinnittänyt huomiota vastaavaan asiaan:

https://hubpages.com/politics/Pfizer-Chief-Science-Officer-Second-Wave-Based-on-Fake-Data-of-False-Positives-for-New-Cases-Pandemic-is-Over

PCR-testimenetelmän kehittäjä Kary Mullis, joka sai työstään Nobel-palkinnon, on kertonut, että PCR-testimenetelmä on hyvin herkkä ja sillä saadaan löydös melkein mistä tahansa viruksesta. Periaatteessa löydökseen riittää yksi virus tai sen osa ja sitä monistetaan kunnes määrä ylittää havaintokynnyksen. Mullisin mielestä tulosten tulkinnassa pitää olla varovainen:

Väärän testimenetelmän käyttö ja testeistä tulevien väärien positiivisten löydösten osuus selittää mediassa jatkuvasti esillä olevat luvut lisääntyvistä tartunnoista. Mitä enemmän testausta, sitä enemmän vääriä löydöksiä. Sairaalahoitoon joutuu vain vähän ihmisiä ja kuolleita ei käytännössä enää tule.

Kuolleisuudessa on huomattava, että ’koronaviruksen kanssa kuolleet’ on huono mittari, sillä todellisia kuolinsyitä ei tiedetä THL:n harrastaman tiedon pimittämisen vuoksi. On katsottava kokonaiskuolleisuutta – siinä ei näy mitään poikkeuksellista, ei ole näkynyt koko vuonna.

On ällistyttävää seurata miten Suomen hallitus tekee jatkuvasti päätöksiä vanhan tai väärän tiedon perusteella ja kuinka pihalla media ja merkittävä osa tieteentekijöistä on. Varsin tavallinen koronavirusepidemia on johtanut täysin suhteettomiin toimiin sekä perusteettomiin talouden ja ihmisten perusoikeuksien rajoituksiin.