fbpx

Ilmastonmuutoksen poliittisen merkityksen syntyhistoriaa ja kuinka IPCC sai alkunsa

ILMASTONMUUTOS – HISTORIA

Ilmastoon liittyvä paradigma on valitettavasti poliittinen eikä tieteellinen, niin kuin sen pitäisi olla. Vihreän liikkeen manipuloima linja, eli fossiilisten polttoaineiden päästöjen ilmastovaikutusten liioittelu oli jo ennen IPCC:n perustamista 1989 heräämässä eri puolilla länsimaailmaa ympäristö-aktivismin myötä. Voimahahmoina esiintyivät vasemmisto-opin saaneet, nuoret agitaattorit, joiden tavoitteena oli länsimaisen ”kerskakulutuksen” romuttaminen, ehkä osittain myös hyvässä tarkoituksessa?

Historiaa: Margaret Thatcherin pääministerikaudella Neuvostoliiton kouluttamien lobbareiden vaikutuksesta kaivostyöläiset olivat hänelle
jatkuvana riesana. Ongelman tiedostettuaan silloinen Maltan UK-lähettiläs ehdotti kemisti-Thatcherille, että hiilikaivosmiehet voitaisiin panna ahtaalle korostamalla hiilidioksidin turmiollista vaikutusta ilmastoon. Thatcherin tavoitteena oli panostaa ydinvoimaan, jonka ansiosta CO2-päästöt saadaan alennettua; ”ilmaston pelastamiseksi.”

Niinpä Thatcher pani tuulemaan korostamalla hiilidioksidipäästöjen vähentämistarvetta. Siinä yhteydessä hän oli myötävaikuttamassa Hallitusten välisen ilmastopaneelin (IPCC) perustamisessa. Samalla hän perusti Britannian Met Office’n alaisuuteen Hadley Centren, jonka mandaattiin kuului selvittää missä määrin ihminen (päästöineen) vaikuttaa maapallon ilmastoon. Siitä tuli myös IPCC:n mandaatti. Viimeksi mainittu on vuosien saatossa laajentanut mandaattiaan OSOITTAMAAN ihmisen vaikutusta ja nimenomaan korostamaan lämpenemiseen katastrofaalisia seuraamuksia ellei päästöjä vähennetä nopeasti.

Boris Winterhalter

Lähde:

https://www.petteriorpo.fi/2018/02/markkinat-voivat-torjua-ilmastonmuutosta/

Huom! Alkuperäisistä lähteistä kaikkia ei enää löydy. Linkit on jätetty tarkoituksella muistuttamaan ilmastorealistisen tiedon katoavaisuudesta.
Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa ’15 päivää ilmastoa’, jossa erään lopetetun blogin parhaat kirjoitukset on kopioitu tähän blogiin. Kirjoituksia tulee yksi päivässä 15 päivän ajan alkaen 24.10.2023.