fbpx

THL pimittää tietoa influenssarokotusten huonosta tehosta – johtuuko se koronarokotteesta?

Olen välillä viitannut somekeskusteluissa THL:n erinomaiseen esitykseen, jossa kerrotaan influenssarokotuksista. Siitä tulee esiin mm. se, että influenssarokotusten teho on yli 65-vuotiailla huono, esimerkiksi vain 10%. Teho vaihtelee vuosittain, ollen kuitenkin useimmiten alle 30%. Tehoa ei voi toki tietää etukäteen, joten influenssarokotuksia voi puolustella tältä pohjalta.

Yritin tänään viitata Twitter-keskustelussa jälleen tuohon esitykseen, kun huomasin, että se oli piilotettu näkyvistä:

Voin vain arvailla syytä esityksen piilottamiseen. Voiko syynä olla se, että tiedon tajuaminen voisi johtaa rokotuskattavuuden pienenemiseen? Tai ihmisille luotu usko odotettavan koronarokotteen autuuteen häviäisi? Ja samalla häviäisi perustelu odotella koronarokotetta ja pitää erilaisia rajoituksia voimassa?

Hirtehistä yo. esityksen piilottaminen on siksi, että samat tiedot löytyvät THL:n asiasta tehdystä videosta:

Kohdassa 30:10 on sama kuva influenssarokotteen tehosta. Poistaako THL seuraavaksi tuon YouTube-esityksen näkyvistä? Siltä varalta kuvakaappaus alla.

Influessavirukset muuntuvat jatkuvasti ja tehokkaan rokotteen aikaansaaminen on hankalaa. Sama pätee myös koronaviruksiin. Alla on saksalaisen professori Sucharit Bhakdin kriittinen puheenvuoro aiheesta englanninkielisine teksteineen.

Esityksestä ilmenee mm., että 85 prosentilla saksalaisista (pätenee myös Suomeen) on jo kohtuullinen suoja Covid-19 -virusta vastaan aiempien koronavirusepidemioiden vuoksi, ns. risti-immuniteetti, joka vastaa laumaimmuniteettia.

Asia on havaittu myös Suomessa. Bhakdi ei pidä koronaepidemiaa poikkeuksellisena, eikä erityisen vaarallisena. Hän oli samaa mieltä asiasta jo keväällä jolloin kirjoitin aiheesta. Vaikka Bhakdi on yleisesti hyvin rokotusmyönteinen, koronavirusrokotusta hän ei suosittele, eikä itse ota.

Minua ällistyttää yhä uudelleen, miten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL toimii koronaepidemian kanssa. Tietoa pimitetään jatkuvasti. Nythän kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta. Olen kirjoittanut THL:n harjoittamasta tiedon pimittämisestä aiemminkin, mm. kuolinsyiden osalta. Vaikuttaa siltä, että THL on antanut periksi rehellisen asiantuntijan roolistaan suostuen poliittisessa paineessa levittämään kansalaisten keskuuteen paniikkia.