fbpx

Mikko Paunio: Pippurisumutetta ja Hourulaa – Suomalainen Kirjakauppa veti Hourulan pois myynnistä

Uuden Suomen Puheenvuoro sensuroi jälleen Mikko Paunion kirjoituksen! Mikon luvalla kopioin kirjoituksen tähän blogiini alle. Kirjaa saa tilata AdLibriksestä (OT)


Uusin kirjani Hourulan väen ilmastovallankumous julkistettiin Työmiehen Tuumaustunnilla syksyllä 2019. Maan mainion kuvituksen kirjaan teki Turun Sanomien entinen pilapiirtäjä Mika Rantanen. Paikalla julkistamistilaisuudessa oli YLE:n uutis- ja ajankohtaistoimitus sekä YLE:n ruotsinkielinen toimitus. Helsingin Sanomista oli paikalla kaksi toimittajaa. He eivät informoineet suurta yleisöä kirjasta lainkaan. Jopa yhden kysymyksen muistaakseni uskalsivat tehdä. Ruotsinkielisen toimituksen edustaja kysyi hieman kierrellen, pilkkaanko sanalla Hourula mielenterveyspotilaita?

Annan kirjassa huumorin avulla tietoa ilmasto-/ympäristöuskonnon historiasta, ideologisista taustoista ja huipennan kirjan kaaren nyt laajalti otsikoihin päässeeseen Elokapinaan, (engl. Extinction Rebellion tai tuttavallisesti XR) tai oikeammin Hourulan väen ilmastovallankumoukseen.

Poliisi siis pippurisumutti V-median (HS, YLE) reaktion mukaan epäoikeudenmukaisesti näitä ”millenniaarikermaperseitä”. Annoin näille eliittikakaroille tällaisen epiteetin Hourulassa. Tänään julkistetun Poliisihallituksen tekemän selvityksen mukaan poliisi toimi tilanteessa aivan oikein. https://www.poliisi.fi/poliisihallitus/tiedotteet/1/0/poliisihallitus_on_luovuttanut_3_10_2020_mielenosoitusta_koskevan_selvityksen_sisaministeriolle_93874

Lyhyesti XR on äärivasemmistolainen potentiaalisesti vaarallinen uskonnollinen kultti, jolla on ollut keskusjohto Isossa Britanniassa ja jonka syntymiseen on mennyt useita vuosikymmeniä.  Mitään tekemistä XR:llä ei ole rationaalisen ympäristökeskustelun kanssa.

XR:n entinen puhenainen Zion Light on nykyään ydinvoima-aktivisti, kun hän huomasi XR-retoriikan olleen humpuukia https://www.bbc.com/news/uk-54103163. Aiemmin hän oli joutunut BBC:n Andrew Neilin teurastamaksi suorassa lähetyksessä yrittäessään puolustaa XR:n retoriikkaa.

Tämä kultti on potentiaalisesti vaarallinen myös siksi, että se on antidemokraattinen ja se pyrkii laittomin keinoin päämääriin. Se tultaneen Isossa Britanniassa luokittelemaan terroristijärjestöksi, koska se on Helsingin pakkoaktion tapaan onnistunut estämään yleisön informaation saannin saartamalla sanomalehtipainotalon https://www.bbc.com/news/uk-england-54038591. Se on myös yrittänyt  epäonnistuneen 2019 Hourulan väen vallankumouksen jälkeen pysäyttää lentoliikenteen kokonaan Heathrow’n lentokentällä  syksyllä 2019. Tuosta on ohessa Hourulassa julkaistu pilakuva.

Kirjaani sai tilata mm. Suomalaisesta kirjakaupasta. Jos kiinnostusta on, kannattaa lukea Suomalaisen Kirjakaupan verkkosivullaan julkaisemat kirja-arviot myös. Tosin se on nyt mahdotonta, koska näyttää siltä, että nämä XR-ääri-ihmiset ovat pelotelleet Suomalaista Kirjakauppaa ja se on vetänyt kirjan pois verkkomyynnistä. Olen lähettänyt tutulleni Otava Median toimitusjohtajalle Timo Kopralle tiedustelun tästä.

Myöskään Prisman verkkokaupasta kirjaa ei enää sensuurin vuoksi saa tilata.

Kirjaa voi tilata [email protected] osoitteesta. Divareista sitä ei saa.


Mikko Paunio on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema ”Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.