fbpx

Pari sanaa ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, jota ei voi enää pysäyttää, ja maailmanloppu uhkaa, sanoi Jari Tervo

Koska Tervo on julkkis ja julkkikset ovat kaikkein alojen erikoisasiantuntijoita.

Olen ottanut kaksi valokuvaa karttapallosta. Ne näyttävät siten suurimman osan maapallon puolikkaasta, kun näkymä on Tyynen valtameren keskivaiheilla.

Kuvasta puuttuvat muun muassa Atlantin valtameri, jättimäiset asumattomat alueet muun muassa Venäjällä, Kanadassa, Brasiliassa, Argentiinassa, Kazakstanissa ja myös Australiassa.

Ilmastohuijareiden mielestä ihminen on syypää ilmastonmuutoksen mukanaan tuomaan maailmanlopppuun, ja siksi asiaa auttaisi kovasti, jos sinä ja minä ajaisimme polkupyörällä, ostaisimme rehuja ja raasteita ja jäisimme kököttämään kanakopin kokoiseen velka-asuntoon radanvarressa.

Katsopa noita kuvia. Periaatteessa kuvassa näkyy 20.000 kilometriä tai 20 miljoonaa metriä suoraa viivaa, jolle ei satu yhtään ihmistä eikä puulla lämmitettyä saunaa tai 92-oktaanista käyttävää pappatunturia.

Jos taas puhutaan mantereista, Venäjän Kaukoidässä on 20 kertaa Suomen kokoinen alue, jossa asuu suunnilleen suomalaisten verran kansaa.

6 miljoonaa asukasta, 6 miljoonaa neliökilometriä.

Se on 1 asukas per neliökilometri. Suurin osa Australiasta, Kanadasta, Brasiliasta ja Kazakhstanista on yhtä harvaan asuttua.

Maapallo on iso. Ihminen on pieni.

On totta, että jättimäiset teollisuuslaitokset, tai ahtaasti rakennetut miljoonakaupungit, ja ylipäätään roskaaminen, muovi, raskasmetallit, myrkyt ja sen sellaiset aiheuttavat paikallisesti isoja ongelmia lähiseudun asukkaille, mutta ilmastohumppa perustuu hiilidioksidin vaarallisuudelle. Kaasulle, joka on kaiken elämän edellytys.

Ihmisiä kyllä mahtuu tälle planeetalle. Intia on aika paha maa, mutta eipä kukaan Intiasta puhukaan. Ne puhuu Padasjoesta, joka on hiilineutraali.

Padasjoki for heavens sakes.

Markus Lehtipuu

Havaintoja elävästä elämästä -ei tietokonemalleista. Paljon matkustelevana haen tietoa eri puolilta maailmaa eri kysymyksistä.


Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa ’15 päivää ilmastoa’, jossa erään lopetetun blogin parhaat kirjoitukset on kopioitu tähän blogiin. Kirjoituksia tulee yksi päivässä 15 päivän ajan alkaen 24.10.2023.