fbpx

Tein rikosilmoituksen THL:sta

Tein tänään rikosilmoituksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n harjoittamasta tietojen pimittämisestä. Olen monien muiden some-aktivistien kanssa penännyt puoli vuotta Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tietoja koronaviruksen kanssa kuolleiden kuolinsyistä, kts.

Lähetin mm. heinäkuussa 15.7.2020 THL:n sähköpostiin ao. viestin:

THL ei ole vastannut kysymyksiini mitään. Viimeisimmän kerran kysyin asiaa maanantaina 28.9.2020:

Koska THL ei vastaa kysymyksiini Suomen kannalta hyvin olellisessa asiassa, niin tein tänään poliisin sähköiseen järjestelmään rikosilmoituksen:

”Olen (itse ja muutkin) pyytänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) vastauksia koronavirusepidemiaan liittyvistä kuolemantapauksien syistä useaan otteeseen Twitterissä. THL on vastannut jatkuvasti asian vierestä. Kysyin ao. sähköpostilla 15.7.2020 sähköpostilla THL:lta vastauksia samoihin kysymyksiin. Varmistin viestin perillemenon samana päivänä soittamalla THL:n viestintäjohtajalle Marjo Loisalle, joka lupasi THL:n tutkivan kysymykseni ja ottavan asian vireille.

THL ei ole vastannut kysymyksiin ollenkaan vaikka aikaa on kulunut kuukausia. Tietojen yhteiskunnallisen vaikutuksen vuoksi olisi tärkeää saada perusteltuja vastauksia allekirjoittaneen ja monien muidenkin esittämiin kysymyksiin. Vastauksiin tarvittavien tietojen muodostaminen ei vaadi THL:lta kuin muutaman tunnin työn. Pyydän poliisia tutkimaan, onko THL syyllistynyt rikoksiin jättämällä vastaamatta kysymyksiin. Nähdäkseni kyseeseen voivat tulla esimerkiksi rikkomukset hallintolakia, julkisuuslakia tai lakia sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa vastaan.”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle olisi huomattavasti helpompaa vastata esitettyihin kysymyksiin kuin kierrellä asiassa ja käyttää aikaa rikosilmoitukseen vastaamiseen.


Saksassa on siirrytty koronapanikoissa jo oikeustoimiin, kts ao. video. Varsin tavallisen räkätautiepidemian ylimitoitetut ’torjuntatoimet’ ovat aiheuttaneet miljardien tappioita yksityisille ihmisille ja yrityksille ja näitä tappioita ollaan hakemassa päätöksentekijöiltä. Asian luulisi kiinnostavan Suomessa mm. matkailu- ja ravintolatoimintaa harjoittavia.

Katsastin viimeisimmät viikottaiset kokonaiskuolleisuusluvut viikon 37/2020 (13.8.2020) loppuun asti. Tilastokeskuksen mukaan kokonaiskuolleisuudessa ei edelleenkään näy mitään merkittävää kuten ei aikaisemminkaan: