fbpx

Tuore tutkimus osoittaa D-vitamiinin suuren tehon koronavirukseen

Tuore tutkimus osoittaa D-vitamiinin vähentävän merkittävästi koronaviruksen vaikutuksia. Tutkimusmenetelmä vaikuttaa pätevältä sillä se on satunnaistettu ja sokkoutettu. Tutkimus on tehty espanjalaisessa Reina Sofia -yliopistosairaalassa. Koejoukkona oli 76 koronaviruksen kantajaa, joilla oli oireita.

D-vitamiinilla hoidetuista 50 potilaasta vain yksi, eli 2% joutui tehohoitoon. Yksikään ei kuollut. Niistä, joille ei annettu ekstramäärää D-vitamiinia, (26 henkilöä) joutui puolet (13 henkilöä), eli 50% tehohoitoon. Näistä kaksi kuoli.

D-vitamiinin teho moniin sairauksiin on tiedossa. Kausittäiset räkätaudit laantuvat yleensä kesään mennessä. Kyseessä lienee D-vitamiinin vaikutus yhdessä auringon UV-säteilyn, sekä lämpötilan ja kosteuden nousun kanssa.

D-vitamiinia saa Suomessa riittävästi kesällä kun oleskelee auringonpaisteessa. Pitäisikö ne lennot talvelle sallia sellaisiin maihin missä aurinko paistaa? Ainakin D-vitamiinin saannista kannattaa pitää huolta talviaikana.

Koronaepidemian hoidossa on kasautuvaa näyttöä hydroksiklorokiini + sinkki + atzitromysiini -yhdistelmän tehosta. Tuohon kun lisää riittävän D-vitamiinin saannin, voisi kasassa olla hyvin tehokas lääke- ja ravintolisäyhdistelmä koronaviruksia vastaan.