fbpx

Vapauden liitto syntyy – puoluehankkeen tausta

Yhdistysrekisterin käsiteltäväksi on tänään jätetty perustamisilmoitus Vapauden liitto r.y.:n perustamisesta. Vapauden liitto on henkinen koti, työkalu ja toiminta-alusta kansakuntamme ja kansalaistemme etuja ja vapautta suoraselkäisesti ajaville ihmisille.

Vapauden liitto tulee käynnistämään kannattajakorttien keräämisen puolueeksi muuttamisesta heti kun se on mahdollista. Tiedote yhdistyshakemuksesta on Vapauden liiton sivuilla www.vapaudenliitto.fi. Sivuilla on luettavana myös yhdistysrekisteriin toimitetut säännöt ja puolueen yleisohjelma.

Käyn alla olevassa kirjoituksessa läpi puoluehankkeen taustoja omasta näkökulmastani.


Valta kuuluu kansalle -puolueen puoluehallituksen toiminta meni aluevaalivoiton ja hyvän alun jälkeen kummalliseksi. Aluevaalien jälkeen VKK:n jäsenmäärää ja puoluehallituksen kokoa olisi pitänyt kasvattaa, sekä solmia yhteistyökuvioita moniin suuntiin. Sen sijaan meneteltiin päinvastoin ja toimintaan tuli muitakin sävyjä, jotka aiheuttivat jäsenistön suunnasta voimakasta kritiikkiä. Uusien jäsenten tulo käytännössä loppui ja jo puolueeseen kannatusjäseniksi tulleiden into hiipui. Kotipaikkakunnallani Lohjalla tilanne muodostui sellaiseksi, että olin vaarassa jäädä paikallisyhdistyksen ainoaksi jäseneksi.

Aloin saamaan suuria määriä yhteydenottoja, että minun olisi pitänyt ’ottaa puolue haltuun’, vaikka siihen ei puolueen sääntöjen ja rakenteen vuoksi ole mitään mahdollisuutta, eikä minulla haluakaan. Kerrottuani tämän, muuttuivat yhteydenotot pyynnöiksi perustaa uusi puolue.

Olen viime viikkoon asti vastustanut näitä pyyntöjä, sillä kansallismielisten puolueiden pilkkoutuminen yhä pienemmiksi paloiksi pelaa vain globalistien pussiin. Minua on samaan aikaa pyydetty mukaan myös kahteen muuhun puolueprojektiin, Pekka Karin Oikeus ja Vapaus puolue -projektiin, sekä Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueeseen. Vaikka molemmat ovat mielestäni kiinnostavia hankkeita, verkostossani olevat ihmiset halusivat nimenomaan minut vetämään omaa puoluehanketta. Minulle kerrottiin myös, että minuun uskotaan ja että joukkoon olisi liittymässä myös paljon sellaisia ihmisiä, joille VKK ei sovi.

Toivoin viimeiseen asti, että VKK:n johto muuttaisi toimintaansa. Huomasin kuitenkin maanantaina 21.2.2022, etten enää itsekään uskonut VKK:n menestykseen tulevaisuudessa. Oli siis tehtävä valintoja. Olin varannut vapaudenliitto.fi -domainin edellisenä lauantaina siltä varuilta, että saisimme jonkinlaisen järkevien puolueiden yhteistyöelimen muodostettua. Nyt tämä domain oli valmiina. Tein päätöksen maanantaina puolilta päivin, että on pistettävä uusi puolue pystyyn. Kerroin siitä muutamalle ihmiselle. Puhelimet kuumenivat välittömästi. Tieto levisi nopeasti ympäri Suomen ja jo illalla kasassa oli noin kahdenkymmenen ihmisen ryhmä, joka on tämän viikon aikana pistänyt tuulemaan. Olemme kirjoittaneet viikon aikana puolueen yleisohjelman, säännöt, rakentaneet internet-sivut, logot on piirretty jne. Hanke on edennyt aivan ällistyttävän nopeasti. Ehkä se kertoo tällaisen puolueen tarpeesta ja myös innosta, sekä porukassa vallitsevasta hengestä?

Miten tästä eteenpäin?

Yhdistysrekisteri käsittelee hakemustamme jonkin aikaa. Saatuamme päätöksen, aloitamme kannattajakorttien keräämisen yhdistyksen muuttamiseksi puolueeksi. Uskomme 5000 kannattajakortin saamiseen varsin nopeasti. Kannattajakortin allekirjoituksellahan ei sitouduta mihinkään, vaan otetaan kantaa siihen, onko tällainen puolue syytä olla tarjolla puoluerekisterissä.

Pyrimme toimimaan avoimesti ja demokraattisesti. Puoluetta tulevat hallitsemaan sen jäsenet. Mikäli johto ei noudata jäsenten tahtoa, on jäsenillä oikeus ja myös käytännön mahdollisuus vaihtaa puolueen johto. En itse pyri hallitsemaan kaikkea – se ei ole edes mahdollista. Uskon tiimityöhön. Puoluehallituksessa tulee jatkossa olemaan kymmenen jäsentä, sekä varajäseniä. Varsinaiseksi jäseneksi pääsee hakemuksesta. Pyrimme vähintään satojen varsinaisten jäsenten määrään vielä tämän vuoden 2022 aikana, sekä useiden kymmenten paikallisyhdistysten muodostamiseen.

Puolueen arvot ja tavoitteet on kerrottu puolueen yleisohjelmassa. Suosittelen tutustumaan niihin. Joukossa on varmasti muista puolueista selkeästi erottuvia tavoitteita. Olemme pyrkineet sanomaan asiat suoraan ja asettamaan täsmällisiä ja realistisia tavoitteita ilman tyypillistä kapulakieltä.

Tulemme asettamaan eduskuntavaaleihin 2023 paljon ehdokkaita. Pyrimme tuomaan sekä kampanjassa, että eduskunnassa (mikäli kansa ehdokkaitamme sinne valitsee) esille arkijärjen ääntä. Tällä hetkellä eduskunnassa on vain muutamia kansanedustajia, jotka näin tekevät.

Pyrimme muodostamaan eduskuntavaaleihin vaaliliittoja suunnilleen samoin ajattelevia ihmisiä edustavien puolueiden kanssa. On aika koota vastavoima globalistipuolueille. Näihin samanhenkisiin puolueisiin lukeutuvat tällä hetkellä ainakin VKK, Kristallipuolue, OiVa, Totuuspuolue ja kasvavassa määrin myös Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset. Sekä KD:ssa, että PS:ssa on aivan viime viikkoina ollut havaittavissa sen tajuamista millaiseen tyranniaan olemme ajautumassa. Suomen tie ei saa olla Kanadan tie!

Yksi ajatus artikkelista “Vapauden liitto syntyy – puoluehankkeen tausta”

Kommentit on suljettu.