fbpx

Jatkuuko syrjintä Lohjalla?

Tein joulukuussa 2021 Lohjan kaupunginvaltuustossa aloitteen, että kaupunki olisi käynnistänyt selvityksen kaupungin toimissa havaituista lainvastaisista menettelyistä. Ehdotin samalla, että selvitys tehdään ulkopuolisen selvittäjän toimesta.

Näitä nähdäkseni selvästi lainvastaisia menettelyjä oli mm. tuhansien lohjalaisten estäminen käyttämästä uimahallia vedoten ’koronapassin’ puuttumiseen. Samanlaisia menettelyjä oli muissakin Lohjan kaupungin toiminnoissa, mm. terveystoimessa. Kyseessä oli syrjintä rokotustilanteen perusteella, vaikka on ollut jo pitkään selvää, ettei näillä ns. koronarokotuksilla ole ainakaan tautia vähentävää vaikutusta ja tässä mainittu syrjintä on erityisesti laissa kiellettyä. Valtuustoaloitteessani asia on käyty tarkemmin läpi.

Aloitteeni palautui kaupunginhallituksen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyjen jälkeen kaupunginvaltuustoon. Pidin siellä ao. linkistä avautuvan puheen. Tallenne alkaa puheeni alusta. Puhe on nähtävissä pari viikkoa, jonka jälkeen se poistuu, sillä lakien vaatimaa ruotsinkielistä tekstitystä ei tarvitse tällöin tehdä. Mikäli kokoustallenne jätettäisiin näkyviin, olisi kaikki puheet tekstitettävä ruotsiksi. Kaupunki on valinnut, ettei tekstitystä tehdä.

Kirjoitan tähän yo. puheen, että jäisi edes jokin merkintä siitä, että syrjintää on edes jonkun toimesta yritetty estää:

”Siellä näkyy edelleen, että VKK, mutta tänään on rekisteröity uusi puoluehanke Vapauden liitto yhdistysrekisteriin ja toivon mukaan se on kahden viikon päästä puolue. Taidan tehdä jonkinlaisen ennätyksen, kolme kuukautta ja kolme puoluetta, mutta puolustaudun, että tällä kertaa on sentään itse tehty puolue.

Mutta mitä tulee tähän itse asiaan, niin muistatte varmaan, että pidin tuossa viime elokuussa sellaisen puheenvuoron, jossa pyysin, että koronarokotuksia lykätään vuodella.

En tiedä, oletteko katsonut mitä nyt on tapahtunut tartunnoissa ja kuolleisuudessa viime aikoina. Kaikista rokotuksista huolimatta ne ovat noususuunnassa ja siellä on yleis- tai kokonaiskuolleisuus erityisesti noususuunnassa ja se aiheutuu todennäköisesti näistä koronarokotteista.

Kaikki nämä toimenpiteet tässä kahden vuoden aikana on tehty, ne on osoittaneet, ettei virustauteja pysäytetä tällaisilla toimilla eikä maskeilla. Ja minä tein silloin joulukuussa esityksen mitä kaikkea Lohjan kaupungissa on tehty mahdollisia lainvastaisia toimia. Esimerkiksi estetään ihmisiä käyttämästä Neidonkeidasta tai onko muita tällaisia toimia tehty kaupunginhallinnossa.

Nyt sitten sosiaali- ja terveyslautakunta ja kaupunginhallitus on ollut sitä mieltä, että kukaan ei ole tehnyt mitään väärää. Esitin siinä aloitteessani, että palkataan ulkopuolinen juristitoimisto tekemään tämä selvitys. Nyt kun katson sitä, niin huomaan, että esittelijänä on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnassa Tuula Suominen, joka minun mielestäni on ollut jäävi tämän asian käsittelyssä. Kerron esimerkin: Minuun oli yhteydessä kuntalainen, jota ei päästetty katsomaan terveyskeskuksessa omaistaan, joka oli kuolemassa. Hän olisi tämä mies siellä halunnut mennä naimisiin pitkäaikaisen naisystävänsä kanssa ennen kuin hän kuolee. Tätä naista ei päästetty sinne terveyskeskuksen osastolle. Näitä tällaisia tapauksia on ollut paljon.

Minä esitänkin nyt, että tämä asia palautetaan kaupunginhallituksen valmisteluun. Ei voi mennä niin, että ne ihmiset, jotka saattavat olla tässä asiassa asianosaisia, toimivat itse näissä asioissa esittelijöinä. Ei muuta, kiitos.”

Palautusesitystäni ei kannattanut yksikään toinen kaupunginvaltuutettu, joten siitä ei äänestetty ja se raukesi kannattamattomana.

Vain aika näyttää onko toimintani vaikuttanut Lohjan virkahenkilöiden ja poliitikkojen toimintaan siten, että he miettivät tarkemmin päätöksiään. Päätöksentekijät ovat itse vastuussa päätöksistään, eivätkä he voi vedota kritiikittömästi THL:n tai hallituksen suosituksiin, vaan omia aivojakin on suotavaa käyttää.

Uimahalli Neidonkeitaan toiminnasta on tehty useampi rikosilmoitus, joten asia voi edetä myös rikosprosessin kautta.