fbpx

THL väärentää tilastoja saadakseen koronatilanteen näyttämään pahemmalta

Olen seuraillut THL:n ’Tilannekatsaus koronaviruksesta’ -sivustoa, jossa on hyvää lukuaineistoa. Nyt törmäsin sellaiseen erikoisuuteen, josta on pakko kertoa. Katsokaapa aikajärjestyksessä alla olevia kuvia. Otsikkokuva löytyy myös tästä linkistä.

Netin arkistopalvelun mukaan tilanne alla 5.12.2020. Vuodeosastohoidossa olevien määrä on lähtenyt laskuun. Sairaalahoidossa olevien kokonaismäärä on 141 henkilöä:

Netin arkistopalvelun mukaan tilanne alla 8.12.2020. Perusterveydenhuollossa vuodeosastolla olevat (yleensä vanhuksia) on lisätty mukaan erillisinä käyrinä. Sairaalahoidossa olevien määrä hyppää 99 hengella ylöspäin. Tällainen tilastointitapa voisi olla jopa perusteltu hyvin selityksin, vaikka sekin tekee ’Sairaalahoidossa, kokonaismäärä’ -sarakkeen vertailukelvottomaksi aiempaan.

Mutta, sitten tilanne alla tänään 10.12.2020. Simsalabim! Käyrä nousee jälleen. Aikaisemmin ei mukana olleet ’Vuodeosasto pth’ on yhdistetty ’Vuodeosasto’ -termin alle, jolloin on saatu aikaan jälleen paniikkia ja pelottelua tukeva nouseva käyrä, vaikka jopa tuore vertailukelpoinen ’Sairaalahoidossa, kokonaismäärä’ -sarakkeen mukainen määrä on laskenut 240=>233, eli seitsemällä hengellä. Kyseessä on valitettavan yleinen kikkailu ja tilastoväärennös, jossa aikaisemmin seurattuun indeksiin on lisätty uusi indeksi ja nämä on laskettu yhteen.

Suomi on surkeassa tilassa. Hallituksemme rikkoo perustuslakia jatkuvasti ja viranomaisemme ottavat siitä mallia valehdellen poliittisessa paineessa kansalaisille julkeasti päin naamaa.


Lisäys 17.3.2021: THL on vihdoin 8.3.2021 korjannut yo. graafinsa hyväksyttävämpään muotoon. Tämä lienee tapahtunut siksi, että kanteluni THL:stä on eduskunnan oikeusasiamiehen tutkinnassa ja THL halusi korjata valheellisen graafinsa ennen EOA huomautusta. Alla graafi 17.3.2021 tilanteen mukaisena. Olen julkaissut ao. graafiin liittyen 17.3.2021 uuden kirjoituksen, jossa käsitellään sinistä tehohoidon käyrää. Sekin on nimittäin väärennetty.

6 vastausta artikkeliin “THL väärentää tilastoja saadakseen koronatilanteen näyttämään pahemmalta”

 1. Miksei toimittajat raportoi täysistä sairaaloista? Jos, sairaalat on koronapotilaita täynnä, kyllä sen uutisen todenperäisyys olisi hyvä nyt jollain tavalla varmistaa. Ei se voi niin salaista olla, kun verorahoilla sitä hommaa pyöritetään.

  Olisi kyllä hyvä kuulla kenttäväen kokemuksia siitä, onko ne sairaalat nyt koronapotilaita täynnä? Keväällä näin ei ollut, vaikka toista raportoitiin.

  Ja kun ne maskit aiheuttaa sydänvaivoja heikkokuntoisille, niin täyttyyhän ne sairaalat.

 2. On se kumma kun maskien käyttö lisääntyi, niin myös tautitapausten määrä kasvoi. Korrelaatio ?

  1. Saattaa olla sattumaakin. Tutkimusten ja tilastojen mukaan rajoitustoimilla ml. maskit ei ole vaikutusta virusepidemioiden etenemiseen. 1918 ns. Espanjalainen influenssa on yhdistetty maskien käyttöön ja keuhkokuumeiden lisääntymiseen USA:n koronatsaari Anthony Faucin toimesta.
   Rajoitustoimien tehosta ei ole näyttöä:
   https://rationalground.com/mask-charts/
   https://wmbriggs.com/post/30833/
   https://www.kaleva.fi/kohutun-maskiselvityksen-tehnyt-professori-marjukk/2983706

   Yli kymmenen esimerkkiä siitä, miten maskit eivät toimi: https://twitter.com/yinonw/status/1321177359601393664

Kommentit on suljettu.