fbpx

Aurinko johtaa maapallon viilenevään vaiheeseen ja meidän tulee varautua, sanoo aurinkotutkija

AURINKOMINIMI JOHTAA ILMASTON VIILENEVÄÄN VAIHEESEEN – MEIDÄN PITÄÄ VARAUTUA NYT, SANOO AURINKOFYYSIKKO

Astrofyysikko Tohtori Valentina Zharkova varoittaa tulevasta globaalista ilmaston viilenemisestä. Katovuosia voi olla tulossa ja ruoka käydä vähiin ellemme varaudu, hän sanoo.

Mediat eivät juuri noteera aurinkotutkijoiden varoituksia, vaan luottavat ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kumoavan aurinkosyklien vaikutuksen. Luottaminen alati lämpenevään ilmastoon on historian valossa iso riski. 

Lämmin jakso jota yhä elämme, on seurasta auringon aktiivisesta vaiheesta, jonka aurinkotutkijat ennustivat jo etukäteen. 

Aurinkotutkimus on selvittänyt  350-400 vuotta kestävän aurinkosyklin olemassaolon, joka sopii hyvin vuosituhannen aikana ilmenneisiin auringonpilkkujaksojen vaihteluihin ja ilmastoomme muutoksiin: Maunderin (suuri) minimi (1645-1715), Wolfin (suuri) minimi (1200 ), Oortin (suuri) minimi (1010-1050), Homerin (suuri) minimi (800-900 eKr.) sekä  keskiajan (900-1200) lämpökausi, Rooman lämpökausi (400-10BC) ja muut lämpimät jaksot.

Auringon aktiivisuuden hiipuminen viittaa viileän kauden olevan tulossa 2020-2055 jatkuen vuosikymmeniä. Monien tutkijoiden näkemyksen mukaan, olemme jo kääntyneet viilenevään jaksoon. Kesät saattavat olla jopa lämpöisempiä, mutta talvet kylmempiä pohjoisella pallonpuoliskolla.

Koska media ei asiaa ota todesta, on meidän pidettävä itse huolta tiedon leviämisestä. Tulevan viilenemisen todennäköisyys tulee huomioida esimerkiksi maataloudessa, energiapolitiikassa ja uudisrakentamisessa.  

Jaa, jos pidät auringon aiheuttamaa viilenemistä mahdollisena ja varautumista aiheellisena.

Valentina Zharkova: “in next 30 yrs, global warming prob. will be last thing in our mind”

Hiilipelottomat-kollektiivi

Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa ’15 päivää ilmastoa’, jossa erään lopetetun blogin parhaat kirjoitukset on kopioitu tähän blogiin. Kirjoituksia tulee yksi päivässä 15 päivän ajan alkaen 24.10.2023.