fbpx

Mitä ilmastonmuutos tarkoittaa tieteessä?

Tiedemiehelle ilmastonmuutos tarkoittaa ilmaston lämpenemistä, ilmaston viilenemistä, nopeita ja hitaita muutoksia.

Ilmastonmuutos voi tarkoittaa myös tapahtuvia muutoksia ilmakehän koostumuksessa, tai muissa ilmasto-olosuhteissa, lähtien siitä ajasta kun maapallo sai ilmakehän 4,5 miljardia vuotta sitten. 

Ilmastoaktivistien, median, YK:n, Al Gore’n, Rockefellerien ja muiden talousmahtien, sekä poliitikkojen suusta ilmastonmuutos viittaa rajoitettuun viimeaikaiseen ilmiöön, ihmisen toiminnan ilmaan vapauttaman hiilidioksidin aiheuttamaan katastrofaaliseen ilmaston lämpenemiseen. Syyllinen on ihminen.

Ero näiden kahden ilmastonmuutos-sanan merkitysten välillä on valtava. Tieteellinen termi on siepattu ja kuten hiilidioksidi, saatu näyttämään pahikselta.

”Ilmastonmuutoksen” tieteeltä ryöstäneillä on miljoonia seuraajia ja innokkaita avustajia, jotka eivät edes ymmärrä mistä on kyse. Rahasta, ja vallasta ihmisten mielikuviin ja ajatuksiin omien päämäärien saavuttamiseksi.

Oikeaa ilmastonmuutosta ei voi pysäyttää. Mutta keksityn voi.

(Ilmastonmuutos on määritelty YK:n artiklassa, EU:n asetuksessa ja Suomen Ilmastolaissa, joissa se on rajattu käsittämään vain ihmisen osuus. Juuri tämän määritelmän mukaan on laadittu IPCC:n tehtävänkuva. Suomen Ilmastolaki rajaa ilmastonmuutoksen samalla poliittisella, ei tieteellisellä, merkityksellä Suomen ilmastopaneelin tehtävänkuvaan.)

Hiilipelottomat-kollektiivi

LÄHDE:
Thermophobia: Shining a Light on Global Warming

Tämä blogikirjoitus on osa sarjaa ’15 päivää ilmastoa’, jossa erään lopetetun blogin parhaat kirjoitukset on kopioitu tähän blogiin. Kirjoituksia tulee yksi päivässä 15 päivän ajan alkaen 24.10.2023.