fbpx

Helsingin Sanomat syyllistää lapsiamme hengittämisestä

Helsingin Sanomat jatkoi ilmastopelottelun ja syyllistämisen linjalla 26.11.2018 lehdessään:
”Satelliitti voi näyttää päästöjen alkuperän” (otsikko kissan kokoisin kirjaimin)
”Ilmastonmuutos: Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus vain kasvaa, vaikka hiilidioksidipäästöjä pitäisi leikata nopeasti”
”EU käyttää miljardeja satelliitteihin, joilla päästöjä pystyy mittaamaan ja paikantamaan paljon tarkemmin”
”Satelliittikuvissa näkyy ihmisten aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen lisäksi luonnollinen vaihtelu.”

Kun tuota lukee, niin mieleen voi tulla seuraavanlaisia ajatuksia: Hengitän, olen syyllinen maailman tuhoutumiseen. Pitäisikö hengittää kevyemmin? Lapsia ei ainakaan voi tehdä, koska silloin lisään päästöjen määrää? Satelliitit voivat seurata jatkossa tarkemmin päästölähteitä – voivatkohan ne nähdä yksittäisen ihmisen hiilidioksidin tuoton? Aletaanko siitä verottamaan? Henkivero? Tällainen paniikin lietsominen voi aiheuttaa todellista vahinkoa. Pelon tunteen luominen on merkittävä syy aggressioiden ja ahdistuksen lisääntymiseen. Lapset saatetaan jättää tekemättä – ’Eihän tällaiseen maailmaan voi tehdä lapsia.’ Toivottomuuden lisääntyminen voi lisätä itsemurhia.

Muutamia tosiasioita:
– Hiilidioksidi CO2 on heikko kasvihuonekaasu ja sen vaikutus lämpötilaan on vähäinen.
– CO2 on elämälle välttämätön kaasu. Jos CO2 laskee liian alas, kasvit kuolevat. CO2 pitää yllä Maapallon tarvitsemaa ilmakehää.
– CO2 pitoisuus ilmassa on todella pieni.
– Mitä suuremmaksi CO2 pitoisuus nousee, niin sitä paremmin kasvit voivat.
– Maapallo vihertyy tällä hetkellä CO2 pitoisuuden nousun vuoksi.
– Jääkairauksista tiedämme, että ilmaston lämpötila nousee ensin ja vasta sitten CO2 pitoisuus. On siis todennäköistä, että ilmaston hidas lämpeneminen aiheuttaa CO2-pitoisuuden nousun, eikä toisinpäin.
– Ilmasto ei ole lämmennyt noin 20 vuoteen.
– Suomen CO2 tuotto on Tilastokeskuksen mukaan laskenut vuosivälillä 1990-2018 noin 21 %. Jos siis uskoisi, että hiilidioksidilla CO2 olisi joku vaikutus, niin silloin voisi todeta, että Suomen kansa on tehnyt jo osansa.

Yllä olevat tosiasiat voi kukin tarkastaa googlettamalla.

Jutun tarkoituksen voi huomata siitä, miten paljon siinä kirjoitetaan lisärahan saamisesta ’ilmastonmuutostutkimukseen’. Pidän Helsingin Sanomien valitsemaa linjaa ilmastonmuutokseen täysin vastuuttomana. Ihmisiä syyllistetään lähes jokaisessa lehdessä, vaikka kyseessä on pääosin luonnollinen ilmiö. Joillakin aikuisilla on kyky etsiä asiasta faktatietoa, mutta lapsemme ovat alttiimpia lietsotulle hysterialle.

Ilmatieteen laitoksen voisi tässä yhteydessä jo nimetä uudelleen. Koska laitos näkee ilmaston lähinnä ongelmana, niin se voisi muuttaa nimensä Ilmavaivojen laitokseksi, englanniksi Finnish Air Research Team, lyhennettynä FART.

Linkki Helsingin Sanomien nettijuttuun: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005911537.html


Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.

Tämä kirjoitus on ilmestynyt alun perin Uuden Suomen Puheenvuoroja -blogissani.