fbpx

YLE: Ilmastokatastrofi peruutettu

Sain eräältä blogini lukijalta toiveen, että vanhoja Ylen ilmastonmuutoksesta kertovia dokumentteja pitäisi tuoda uudelleen esille, sillä asia ei ole muuttunut ja dokumentit ovat yhä ajankohtaisia. Ilmastohan ei ole lämmennyt viimeiseen 20 vuoteen ja silti edelleen väitetään, että katastrofi on ovella. Näistä dokumenteista on yhdeksän vuotta aikaa, eivätkä jääkarhut ole kuluneena aikana kuolleet, napajäätiköt eivät ole sulaneet, eikä merenpintakaan ole havaittavasti noussut jne. Voidaankin todeta, että ohjelman sanoma on pitänyt paikkansa.

Alla olevasta linkistä löytyy Ylen vuonna 2009 julkaisema ’Ilmastokatastrofi peruutettu’ -ohjelma:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/05/17/ilmastokatastrofi-peruutettu

Toinen alle linkitetty niin ikään 2009 julkaistu Ylen dokumentti ’Ilmastogate’ taas kertoo ilmastotutkijoiden keskinäisestä viestittelystä, joka levisi nettiin ja paljasti hyvin kyseenalaista toimintaa.

Tämän jälkimmäisen jutun lopussa on erikoinen linkkilista ja teksti: ”Toimituksen huomautus: Jutussa esitetyt väitteet ovat näyttäytyneet myös toisessa valossa, artikkelin lopusta löytyy linkkejä asiaa käsitteleviin kirjoituksiin.” Nämä tuskin ovat alkuperäisen jutun sisältöä. Molempia juttuja on muokattu 9.10.2018, eli nyt lähes vuosikymmen myöhemmin ilmastohysterian ollessa jälleen pinnalla. Miksikähän? (HUOM! Yle on 21.12.2018 tämän kirjoitukseni jälkeen poistanut ym. ”Toimituksen huomautus…” -lauseen.)

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/04/21/ilmastogate

Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.