Sain alla olevan valmiin vieraskirjoituksen blogini lukijalta. Tähän ei ole paljoa lisättävää. Korona-ajan päätöksenteko on perustunut täysin vääriin tietoihin. Julkaisin jo joulukuussa 2020 kirjoituksen vastaavanlaisesta THL:n vääristelystä. (OT)
KYS on julkaissut koronapotilaista viimeisimmän kansallisen tehohoidon tilannekuvan raportin 2.6.2021. Olen aiemmin kirjoittanut Ossin blogiin jutun näistä vastaavista raporteista löytämistäni kummallisuuksista. Useimmilla on varmasta vielä tuoreessa muistissa päivittäin uutisissa pyörivät kansalaisten pelotteluluvut tartunoista, kuolemista ja tehohoitopotilaista. Nämä ovat vaikuttaneet varmasti myös poliitikkojen päätöksentekoon.
Uusimmassa KYS:n raportissa on vertailukelpoinen graafi, jossa esitetään nyt kuvatekstin mukaan ”Kuva 1. Suomalaisilla teho-osastoilla aikavälillä maaliskuu 2020 – toukokuu 2021 alkaneet COVID-19-positiivisten henkilöiden tehohoitojaksot viikoittain ja erityisvastuualueittain” (lihavointi oma). Tässä on siis testillä varmennetut tapaukset.
Aiemmassa raportissa 21.1.2021 vastaavanlainen graafi on tekstillä: ”Kuva 1. Suomalaisilla teho-osastoilla viikkoina 11-2 (9.3.2020-17.1.2021) alkaneet hoitojaksot (yht. 956), joissa potilaalla on tulovaiheessa ollut tiedossa oleva COVID-19-infektio tai sen epäily” (lihavointi oma). Tässä on siis testillä varmennetut ja epäillyt tapaukset.
Seuraavassa kuvassa on vertailussa uusin ja aiempi graafi vuoden 2021 viikolle 2 pätkäistynä, eli siihen kohtaan, johon 21.1.2021 raportin graafi ylsi. Huomatkaa ero vasemman reunan asteikossa. Olen piirtänyt punaisen viivan 40 tapauksen kohdalle.
Uuden raportin kuvassa on kolme (3) viikkoa, joissa hoitojaksoja on alkanut enemmän kuin 40. Aiemman raportin kuvassa vastaavia viikkoja oli seitsemän (7). Mielenkiintoinen on myös vaikkapa viikon 20 vertailu. Aiemmin sillä viikolla tehohoitojaksoja peloteltiin olevan 40, mutta todellisuudessa näitä on ollut noin 10. Vastaavaa vertailua voi tehdä läpi graafin eri viikkojen osalta.
Näin niitä lukuja korjaillaan jälkeenpäin. Mitähän muita lukuja vielä korjaillaan jatkossa?
Antero T (twitter: @realPseudonyymi)
Harmi että Antero ei keksinyt osuvampaa sanankäyttöä kuin ”varmennetut”, koska se toistaa ja vahvistaa valhetta. Covid19 PCR-positiiviset eivät missään nimessä varmenna mitään. Erittäin olennaista alleviivata.
Olisi ollut parempi ilmaista esim. ” testeillä tilastoidut”, ”PCR posiitiiviset” tai ”tilastointiin hyväksytyt” jne.
Muuten kyllä oikein hyvää tietoa.