fbpx

IPCC, International Panel of Catastrophe Cult

IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change, suomennettuna hallitustenvälinen paneeli ilmastonmuutoksesta, on lähtenyt jo perustamisestaan lähtien kahdesta väärästä olettamuksesta. Siitä, että ilmasto lämpenee jatkuvasti ja että lämpeneminen johtuu ihmisistä. IPCC:n rooli on kehittynyt vuosien mittaan median avustuksella kultiksi, joka väittää suunnilleen kaikkien maailman ongelmien johtuvan ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

Miten tällainen tilanne on päässyt muodostumaan? MIT:n entinen meteorologian professori Richard Lindzen kuvaa syntynyttä tilannetta hyvin viiden minuutin mittaisessa videossaan:

https://www.youtube.com/watch?v=OwqIy8Ikv-c&t=16s

Ihmisen on väitetty olevan syyllinen ilmastonmuutokseen ja sen mahdollisiin kuviteltuihin seurauksiin: Merten pinnan nousuun, kuivuuteen, tulviin, myrskyihin, kansainvaelluksiin, itsemurhien lisääntymiseen jne. jne.

Olen itsekin ihmetellyt, miten luonnollinen ilmastonmuutos on saatu väännettyä sellaiseen muotoon, että siitä syytetään ihmisiä ja miksi osa ihmisistä uskoo näihin väitteisiin. Osa voi johtua siitä, että ihmisikä on maapallon mittakaavassa suhteellisen lyhyt ja normaaleja säänvaihteluita erehdytään pitämään ilmastonmuutoksena tai ei olla oman kokemuksen perusteella tietoisia siitä, että ilmasto on luontaisesti vaihdellut paljon miljoonien vuosien mittaan, joskus nopeastikin. Nopeita ilmastonmuutoksia voivat aiheuttaa maan pinnalle avaruudesta syöksyvät meteorit tai isot tulivuorenpurkaukset. Maapallollamme on jatkuvasti noin 20 aktiivista tulivuorta ja tulivuorten aktiivisuus voi vaihdella merkittävästi.

Voisiko osa tällaisen kultin muodostumisesta johtua kristillisestä perinnöstämme, sillä kristinuskossa on perisynnin käsite? Perisyntihän antaa ymmärtää, että olemme kaikki jo syntyessämme jotenkin syyllisiä. Tällainen ajatusmalli sopisi hyvin IPCC-kulttiin. Jokainen on varmaankin joutunut pohtimaan omaa suhdettaan ympäristöön – käytänkö liikaa luonnonvaroja, tuotanko hiilidioksidia liikaa, lennänkö lomalle liian usein, voinko käyttää autoa jne. Vaikka eläisi kuinka vaatimattomasti, tuottaa kuitenkin hiilidioksidia (CO2) hengittäessään ja on siten tämän kultin mukaan syyllinen. Jokainen meistä.

Olisi lohdullista ajatella, että kaikki maailman mahdolliset katastrofit johtuisivat ihmisistä. Tällöin niille voisi ajatella tehtävän jotain. Maailma ei valitettavasti toimi näin. Jatkuvasti on käynnissä kehityskulkuja ja tapahtumia, joille emme voi mitään. Italiassa Napolin länsipuolen Campi Flegrei -tulivuori voi purkautua ja muuttaa maailman ilmaston hetkessä – tulivuori on osoittanut heräämisen merkkejä 1950-luvulta lähtien. Auringon aktiivisuus on lähestymässä jaksottaista minimiä ja on omiaan jäähdyttämään maan ilmastoa. Näille emme voi mitään. Tilanteeseen on vain sopeuduttava ja hyväksyttävä se seikka, että jotkut asiat ovat ihmiskunnan vaikutuksen ulottumattomissa.

Kaiken ylläolevan huomioiden olenkin nimennyt IPCC:n uudelleen otsikon mukaisesti. Suomennettuna nimi voisi kuulua esimerkiksi Kansainvälinen Katastrofikultti, lyhennettynä KKK. Muistelen tosin tämän nimen olevan varattuna jo eräälle toiselle kuoleman kultille…


Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.

Tämä kirjoitus on ilmestynyt alun perin Uuden Suomen Puheenvuoroja -blogissani.