fbpx

YLE: Jääkausihälytys

Viime päivinä ovat vallinneet Suomen ilmastoon välillä tyypillisesti kuuluvat pakkaset. Nämä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia, vaan kuuluvat normaalivaihteluun kuten kuumat kesätkin. On silti mahdollista, että olemme jo siirtymässä uutta jääkautta kohti kuten viimeaikaiset lämpötilan satelliittimittaukset antavat ymmärtää. Globaali lämpötila ole muuttunut merkittävästi 20 vuoteen ja luontaiset syklit (auringon laskeva aktiivisuus, merten virtaukset jne.) ennustavat viilenevää.

Ylessä sai tehdä vielä kymmenen vuotta sitten kriittisiä juttuja ennen kuin ilmastovouhotus pääsi jälleen valloilleen. Tällöin tehtiin useita kriittisiä juttuja, joista parista olen jo muistutellut.

Ym. juttujen lisäksi tehtiin kolmaskin ohjelma vuoden 2011 lopulla – Jääkausihälytys. Tätä ei jostain syystä löydy Yle Areenasta https://areena.yle.fi/1-1075430. Olisiko aihe liian kylmä nykyiselle Ylelle? Onneksi juttu löytyy YouTubesta. Klikkaa alla olevaa play-nappia ja laita suomenkielinen tekstitys päälle.

Päivitys 13.1.2020: Juutuubi ilmoittaa, että ’Video ei ole käytettävissä’. Todennäköisesti Yle on esittänyt YouTubelle vaatimuksen poistaa ohjelma. Näin se Isoveli valvoo ja uudelleenkirjoittaa historiaa.

Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.