fbpx

Miten väite ilmastokatastrofista menee aina uudestaan läpi?

Ilmaston on väitetty kuumottelevan ’ihan just’ tai viimeistään 10 vuoden kuluttua – ’meillä on vain 10 vuotta aikaa’ tms. Nuoret kun kuulevat tämän ensimmäistä kertaa, niin on jopa uskottavaa, että he hätääntyvät. Hehän kuulevat asiasta ensimmäistä kertaa ja opettajat ovat heitä pelotelleet alakoulusta lähtien. Mutta entäs keski-ikäiset ja vanhemmat? Miten tämä sama vanha satu menee läpi vuosikymmenestä toiseen? Valtamedia toki toistaa viestiä tehokkaasti ja syyllistää meitä, mutta silti…

Tässäpä muutamia videoita vuosien varrelta!

Kasvihuoneilmiö vuonna 1984 MTV3:ssa

Polttava Kysymys 2008

Ilmastolaki-mielenosoitus vuonna 2009


Asiaan voi suhtautua myös viileästi

Greenpeacen perustajiin kuulunut Dr Patrick Moore

Tässä yli tunnin mittainen dokumentti, jossa haastatellaan useita tunnettuja tiedemiehiä

Fysiikan Nobel-palkinnon voittanut Ivar Giaever ilmastonmuutoksesta

Myös suomalainen Mikko Hamunen on tehnyt ansiokkaita videoita ilmastonmuutoksesta, kts. https://www.youtube.com/watch?v=6SBKUqELZys

Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.