fbpx

Virheitä ääntenlaskussa


Hei!

Ensinnäkin onnittelut hienosta äänisaaliista, harmi että emme vielä saaneet teistä edustajaa eduskuntaan. Tämän viestin kuitenkin laitoin siksi, että huomasin tuloslistoilta että minun ja puolisoni ääni oli kadonnut eli siis ei oltu kirjattu ollenkaan vaalipäivänä. Kyse voi tietysti olla virheestä tulospalvelussa, mutta nyt jäi mietityttämään kirjattiinko ääntä ollenkaan. Ajattelin että teidänkin olisi hyvä tietää tästä, ilmoitan kyllä vielä vaalilautakunnalle asiasta. Loppuun pitää vielä sanoa että mies joka mainitsee sivuillaan pelanneensa WoTia, ei voi olla huono mies ollenkaan 🙂


Terveisin

xxxx xxxxxxx

Sain yllä olevan viestin äsken sähköpostiini. Oman äänensä kirjautumista ei pysty yleensä tarkastamaan. Omat äänestäjäni ovat hajautuneet pitkin Uuttamaata, joten nyt siihen on allekirjoittaneen kohdalla keskimääräistä paremmat mahdollisuudet. Jos siis oman ehdokkaasi ja äänestysalueesi kohta näyttää nollaa, vaikka olet häntä äänestänyt, niin äänesi on hävinnyt jonnekin. En itse jaksa uskoa vaalivilppiin Suomessa. Vaalivilppiä esiintyy vain diktatuurivaltioissa, toivottavasti.

Virheitä toki tapahtuu kuten kaikessa ihmisen toiminnassa kuten nämä kaksi esimerkkiä osoittavat:

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/87c88d23-a638-463c-884e-6c3a84053ae7

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006065828.html

Katso oman ehdokkaasi tilanne ao. Oikeusministeriön linkistä. Esimerkkinä äänestysalueesta Loviisa, Ruotsinpyhtää pohjoinen, jossa tuloslista näyttää kohdallani nollaa, vaikka äänestäjä vakuuttaa äänestäneensä minua ja tarkasti ohjeen mukaan, joten äänien ei pitäisi olla tässä tapauksessa listassa olevat kaksi vaalipäivän hylättyä ääntä.

https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/ehdkutulos_434011.html

Pyydän Oikeusministeriötä tutkimaan tämän tapauksen.


(Päivitys klo 16:40)

Sain yo. jutun julkaisun jälkeen tiedon, että sama tilanne on toisella äänestysalueella. Äänestäjä vakuuttaa äänestäneensä minua ohjeiden mukaan varsinaisena äänestyspäivänä, mutta lista näyttää kohdaltani nollaa:

https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/ehdkutulos_092205.html


(Päivitys 17.4.2019 klo 19:40)

Tarkastuslaskennassa minulle löytyi kahdeksan (8) ääntä lisää, joten lopulliseksi äänimääräksi varmistui 583 ääntä. Kolme ym. ääntä löytyvät nyt äänestysalueiden kohdalta oikein. 1,4 % äänistäni oli siis ensin kateissa, mikä lienee keskimääräistä enemmän. En tiedä kuinka yleistä tällainen on.