fbpx

Husu ja Sademies – kaksi twiittiä, kaksi reaktiota poliisilta

Husu Hussein on ollut viime päivinä julkisuudessa twiiteillään, joissa hän useaan otteeseen haukkuu perussuomalaisia rasisteiksi. Samaan aikaan eräs toinen twiittaaja, Olli Sademies on laukonut omia twiittejään. On ollut kiinnostavaa seurata asian ympärillä vellonutta keskustelua ja hieman osallistuakin siihen.

Oman huomioni kiinnitti erityisesti poliisin ennalta ehkäisevän toiminnon johtajan, komisario Jari Taposen toiminta näiden juttujen yhteydessä.

Olli Sademies julkaisi ao. twiitin, johon Jari Taponen reagoi pyytäen poistamaan twiitin:

Keskustelu jatkui – tunnettu Oululainen sananvapausaktivisti Junes Lokka osallistui keskusteluun uudelleentwiittaamalla Sademiehen twiitin ja pyysi kirjaamaan itsestään rikosilmoituksen. Idea oli mielestäni niin hyvä, että toistin saman:

Sademies ei nähdäkseni riko mitään lakia kommentillaan. Kyse on oman perustellun mielipiteen tuomisesta esille varsin neutraalisti. Oman näkemykseni mukaan kyseessä ei mitenkään voi olla kiihotus kansanryhmää vastaan. Silti Taponen puuttuu asiaan.


Husu Hussein sen sijaan haukkuu perussuomalaisia ja kaikkia äänestäjiämme rasisteiksi. Rasisti-sanan käyttämisestä on tullut tuomioita oikeudessa.

Osallistuin itsekin keskusteluun parilla twiitillä:

Se mikä itseäni tässä ihmetytti, ettei Jari Taponen ole tietääkseni reagoinut Husseinin twiittailuun mitenkään, vaikka se varmasti on hänen tiedossaan. En ainakaan löytänyt twiittejä aiheesta. Nähdäkseni kyseessä on selkeä kaksoisstandardi. Lain pitäisi olla kaikille sama.

En kadehdi poliisin hommia tämän lain https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511 soveltamisen ja käytännön toteuttamisen kanssa. Lakihan on äärityperä, koska sen mukaan melkein mikä tahansa keskustelu voidaan tulkita kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Olemmeko jo Isoveli Valvoo -yhteiskunnassa? Ajatuspoliisi valitsee mieluisat kohteet toiminnalleen?

Epämääräisten lakien säätäminen johtaa mielivaltaan ja tulkintakysymyksiin, sekä asettaaa poliisivirkamiehet ikävään tilanteeseen, jossa he eivät voi toimia johdonmukaisesti. Viime kädessä yksittäinen poliisi joutuu valitsemaan toimintatapansa ja sen voiko hän palvella poliisina surkeiden lakien toteuttajana.

Perussuomalaiset ovat ehdottaneet lakimuutosta asiaan useaan otteeseen. Viimeksi vuonna 2018. Olisi jo aika saattaa tämä laki järkevälle tolalle.