fbpx

KMedia.fi – vastapaino punavihreän median komedialle

Suomen valtamediat ovat valitettavasti hyvin kallellaan punavihreään suuntaan. Tämä näkyy uutisoinnin vääristymänä: Maahanmuuton ongelmia vähätellään tai niistä ei uutisoida ollenkaan, ilmastonmuutosuutisointi on silkkaa pelottelua, valehtelua tai yhä kummallisemmaksi muuttuvaa ’uutista’ nakeista, maidosta tai siitä, mitä suuhunsa saa laittaa. Erityisesti valeuutisoinnissa ovat kunnostautuneet Helsingin Sanomat ja YLE, mutta valitettavasti lähes koko valtamedia on samassa sopassa mukana.

Median vääristymä johtunee pääosin toimittajien puoluekannoista, joista toimittajat itse eivät haluaisi millään keskustella. Joitain kyselyitä aiheesta on tehty. Näissä kyselyissä on selvinnyt, että toimittajat ovat valtaosin vihreitä tai vasemmistoliittolaisia. Punaviherpainotus näkyy myös perussuomalaisten sorsimisessa jokaisessa mahdollisessa käänteessä. Itse päädyin Suomen Kuvalehden leimaamaksi peräti kuuden sivun verran. En tosin usko, että SK:n lukijakunta aivan purematta nielee kyseistä juttua.

Sen verran median vääristymä on itseäni häirinnyt, että olen miettinyt, mitä asialle voisin tehdä. Keskusta-oikeistoon, konservatiivisuuteen tai kansallismielisyyteen vivahtavat mediat ovat pienempiä ja resurssit ovat hajallaan.

Niinpä päätin teettää pienen työkalun kokoamaan vähemmän luettujen medioiden uutisotsikoita yhteen näkymään. Näin syntyi KMedia.fi. Jos sivustosta on muillekin iloa, niin olen tyytyväinen. Täytyy sanoa, että muutaman päivän käytön jälkeen olen yllättynyt siitä, että ilman markkinointia sana on levinnyt ja käyttäjiä on jo melkoinen joukko.

Olen pyrkinyt KMedia.fi:n speksauksessa mahdollisimman yksinkertaiseen muotoon. Sivustossa on käytetty uutta tekniikkaa ja se skaalautuu näytön koon mukaan pienestä kännykkänäytöstä tietokoneen ruudulle. KMedia.fi hakee medioiden RSS-syötteet uudelleen aina kun sivusto avataan tai päivitetään. Näkymä on oletuksena aikajärjestyksessä uusin otsikko ylimpänä. Näkymän voi yläreunan painikkeesta aakkostaa myös medioiden mukaan. Suomalaiset mediat ovat tällä hetkellä Suomen Uutiset, Oikea Media, Kansalainen, PT-Media, Verkkouutiset, Vastavalkea, Maaseudun tulevaisuus ja MV-lehti. Vastaavasti maiden lippujen takaa löytyy medioita myös Ruotsista ja USA:sta. Otsikkoa klikkaamalla avautuu uuteen ikkunaan aina kunkin median otsikon mukainen juttu. Voit myös klikata media-näkymässä median nimeä, jolloin ko. median etusivu avautuu. Mitään evästeitä sivusto ei asenna. Suosittelen KMedia.fi:n laittamista kirjanmerkkeihin tai kuvakkeeksi näytölle, jolloin vaihtoehtomedioiden uutisotsikot ovat vain yhden klikkauksen päässä.