fbpx

WWF valehtelee, jää kiinni siitä… ja jatkaa valehtelua

Törmäsin WWF Suomen:n (World Wildlife Fund) Facebook-sivuilla monella tapaa erikoiseen keskusteluun. Alun perin päädyin lukemaan ko. sivua siksi, että eräässä toisessa ryhmässä mainittiin, että WWF poistaa kriittisiä kommentteja. Kun rupesin lukemaan keskustelua, niin huomasin, että valtaosa kommenteista oli kriittisiä. Kaikkia ei siis oltu poistettu, mistä täytyy WWF:lle nostaa hattua, sillä yleisin taktiikka on, että kaikki kriittiset kommentit poistetaan tai keskustelua aiheesta ei hyväksytä ollenkaan. Jälkimmäinen on punavihreän valtamediamme yleisin taktiikka.

WWF väittää ko. postauksessa seuraavia asioita:

  • ”Jäinen maailma on katoamassa jääkarhujen tassujen alta”
  • Että juuri nyt olisi kiire päästövähennyksiin, määrittelemättä mitä ’päästöillä’ tarkoitetaan
  • Pohjoinen merijää on sulanut jälleen lähes ennätyspieneksi
  • Kuvassa on jääkarhuja ja jutun tekstissä niiden väitetään kärsivän ’ilmastonmuutoksesta’

Kun avauksen kommentteja lukee, niin huomaa, että kommentoijat osoittavat yksi kerrallaan kymmenillä esimerkeillä, etteivät WWF:n ’faktat’ pidä paikkaansa ja luotu mielikuva on täysin väärä.

Jäinen maailma ei todellakaan ole katoamassa jääkarhujen tassujen alta, vaan jään laajuus vaihtelee luonnostaan melko paljon. Jään minimilaajuus oli tänä vuonna 2019 yli 20 % suurempi kuin lähihistoriassa esimerkiksi vuonna 2012.

Päästöjä ei määritellä mitenkään. Tällä haluttaneen sekoittaa pienhiukkaspäästöt ja hiilidioksidi toisiinsa. Tekstissä puhutaan epämäärisesti ’ilmastonmuutoksesta’, joka on punavihreiden uuskieltä jolla voidaan tarkoittaa mitä tahansa.

WWF:n edustaja jopa myöntää, ettei jääkarhuilla ole mitään hätää. Niiden määrä on 50 vuoden aikana kasvanut noin kuusinkertaiseksi. Miksi WWF sitten käyttää jääkarhuja symbolina? Tietenkin siksi, koska ne vetoavat pörröisinä, pehmeinä ja karvaisina tunteisiin.

Vaikka kriitikot osoittavat virheet selkeästi ja linkittävät tiedot tutkimuksiin, puolustaa WWF valehtelua ja mielikuvamaalailua ja jatkaa sitä seuraavissa postauksissa.

WWF:n käyttämä taktiikka on klassista propagandaa, jossa tosiasioilla ei ole väliä. Propaganda on yleistä ympäristöorganisaatioiden ollessa kyseessä. Viestiä toistetaan jatkuvasti ja joka kanavassa. Suomen punavihreä media toimii kaikukoppana toistaen valheita häpeämättömästi yhä uudelleen.

Otin kuvakaappaukset keskustelusta, koska on mahdollista, jopa todennäköistä, että postaus poistetaan WWF Suomen sivuilta kokonaan. Nämä kuvakaappaukset ovat alla.

Linkkejä keskustelussa mainittuihin lähteisiin

Jään laajuus:

http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php

http://polarportal.dk/en/news/2017-season-report/

http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/

https://nsidc.org/arcticseaicenews/

Jääkarhujen määrä:

https://polarbearscience.com/

https://arcticwwf.org/species/polar-bear/population/

https://www.iucnredlist.org/species/22823/14871490

Kuvakaappaukset keskustelusta