fbpx

Käykö sinunkin lapsesi aivopesukoulua?

Huomasin tuttavani Magnus Hagelstamin kommentoineen Kaj Granlundin keskusteluketjuun yllä olevan otsikkokuvan mukaisesti. Soitin tapahtumasta Magnukselle ja sain vielä aiheeseen liittyen alla olevan Wilma-kuvakaappauksen.

Hiilidioksidi oli väärä vastaus kun sai olla vain neljä vastausta, joihin CO2 ei sisältynyt.

Yllä kuvattu tapahtuma ei liene mitenkään poikkeuksellinen. Hiilidioksidin CO2 demonisointi on läpitunkevaa, vaikka kyseessä on elämälle välttämätön, näkymätön, väritön ja hajuton kaasu, jota kasvit tarvitsevat yhteyttämiseen ja kasvuun. Mikäli CO2-pitoisuus putoaa liian alas, kuolevat kasvit ja sitä myöten lähes kaikki elämä maapallolla. Kasvien kannalta CO2-taso on nyt liian alhainen. Lisääntynyt CO2 tehostaa merkittävästi kasvua. Maapallo on Naturen tutkimuksen mukaan vihertynyt paljon, josta 70 % on kasvaneen CO2-tason ansiota.

Suuremman hiilidioksidimäärän kasvulisäys on havaittavissa mm. seuraavasta videosta:

Lähes kaikki kasvihuoneviljelijät lisäävät hiilidioksidia pullosta kasvihuoneisiinsa. Tarvitsemme enemmän hiilidioksidia, emme vähemmän.

Koulussa saatetaan jopa käyttää sanasta ’ilmastonmuutos’ vain sen poliittista määritelmää, jonka mukaan vain ihminen on ’syyllinen’. Ilmastofoorumi ry on voimakkaasti paheksunut poliittisen termin käyttöä.

Yksittäisen opettajan syyllistäminen on turhaa, sillä Opetushallitus promoaa voimakkaasti pseudotieteellistä ilmasto-oppia, erityisesti Open ilmasto-opasta, joka on silkkaa propagandaa:

Jo oppaan ensimmäinen sivu herättää ajatuksia. Propagandalle tyypillisesti ’ilmastonmuutos’ halutaan ujuttaa jokaiseen oppiaineeseen, matematiikka mukaan lukien. Välittömästi tulee mieleen sosialistinen kouluopetus. Suomessa marxilaista opetusta yritettiin sisään peruskouluun 1970-luvulla, jolloin ns. Pirkkalan monistetta käytettiin Pirkkalan kouluissa lasten aivopesemiseksi pieniksi sosialisteiksi. Asiasta nousi tuolloin melkoinen kohu ja keskustelu eduskunnassa. Tulokset jäivät onneksi melko laihoiksi. Suomen Uutiset on kiinnittänyt huomiota Open ilmasto-oppaan propagandaan.

Erityisen karmea on Open ilmasto-oppaan osio, jossa lapset opetetaan tuntemaan syyllisyyttä ilmastonmuutoksesta, jolle he eivät todellisuudessa voi mitään:

https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2019/10/tunteet.png

Ihmisen syyllistäminen ’ilmastonmuutoksesta’ perustuu teoriaan, että CO2 vaikuttaisi merkittävästi ilmastojen lämpötiloihin tai olisi niissä jopa ainoa tekijä. Kyse on sata vuotta vanhasta teoriasta, jota mittaustulokset eivät tue. Nykyisenä aikanamme lämpötila ei ole noussut 21 vuoteen, vaikka CO2-taso on noussut. Vuosina 1940-1977 lämpötila laski, vaikka CO2-taso nousi. Tällä hetkellä lämpötila on laskenut jo yli neljä vuotta. Näitä tietoja Suomen punavihreä valtamedia ei suostu meille kertomaan.

Valheelliset faktat ovat päässeet koulukirjoihin asti. Kuudennen luokan ympäristöopin kirja kertoo seuraavaa:

Mikä kaikki yllä olevassa on pielessä? Käyn alla läpi ilmeisimpiä kummallisuuksia.

Otsikon alla ingressissä on heti ’jäätiköt pienenevät’. Tämä pitää faktisesti paikkansa sikäli, että jotkut jäätiköt pienenevät. Ainakin välillä. Välillä ne taas suurenevat. Mitään pysyvää ’normaalitilaa’ ei ole olemassa. Maailma on jatkuvassa muutostilassa. Satelliittimittausten mukaan jäätiköissä ei ole havaittavissa mitään muuta kuin tavanomaista vaihtelua. Tällä hetkellä jäätiköt ovat kasvusuunnassa.

Seuraavassa kuvassa jääkarhu seisoo pienellä jäälautalla ja kuvateksti antaa ymmärtää, että jääkarhut kärsivät. ’Kun ilmasto lämpenee, myös merijää sulaa.’ Kuva on selvästi käsitelty. WWF jäi vastikään kiinni vastaavanlaisen kuvan käytöstä:

Eikä lämpötila nouse, eikä merijääkään ole häviämässä minnekään. Jääkarhujen kanta on vuodesta 1973 lähtien, jolloin niiden metsästys lopetettiin, kasvanut noin kahdeksankertaiseksi 5000:sta noin 39.000:een. Jääkarhuilla ei ole mitään hätää. Kyse on täysin valheellisesta mielikuvien maalailusta, jota voi todella, valitettavasti, odottaa WWF:n tapaiselta ympäristöjärjestöltä, mutta jota ei pitäisi missään tapauksessa hyväksyä peruskoulun oppikirjaan.

Seuraavalla sivulla on täysin valheellinen otsikko ’Ihmisen voimistama kasvihuoneilmiö aiheuttaa ilmastonmuutoksen’. Otsikko sulkee pois kokonaan ilmastonmuutoksen luonnolliset tekijät kuten auringon säteilytason tai merivirtojen muutokset. Seuraavassa kappaleessa propagandaa jatketaan antamalla ymmärtää, että ihminen on ainoa syyllinen. Kyseessä on silkka punavihreä propaganda ja poliittinen aivopesu – väitteet ovat täysin luonnontieteen vastaisia.

Seuraava otsikko ’Ilmastonmuutosta voi hidastaa’ antaa ymmärtää, että ihmiskunta pystyisi ohjailemaan valtavan suurta luonnonilmiötä energiakulutuksen tai tavaroiden kulutuksen kautta vaikka ihmiskunnan vaikutus voi olla teoriassakin vain hyvin pieni.

Viimeisessä kappaleessa maalaillaan jälleen kauhukuvia jäätiköiden sulamisesta, merenpinnan noususta ja kaikesta muusta pahasta. Mainitut tapahtumat ovat yleisiä luonnonilmiöitä, joissa ei ole havaittavissa mitään dramaattisia muutoksia kuten kirja antaa ymmärtää.

’Tärkeää’ -infolaatikossa on neljä kohtaa:

 • Fossiilisten polttoaineiden käyttö aiheuttaa kasvihuoneilmiön voimistumista.

Ehkä jonkin verran, mutta mikä on suuruusluokka? Jos vaikutus on muutaman prosentin luokkaa, niin sitä ei pysty erottamaan suurista luonnollisista vaihteluista.

 • Lämpötilat nousevat koko maapallolla.

Täysin väärä väite. Lämpötila on ollut samalla tasolla jo 21 vuotta.

 • Ilmastonmuutos vaikuttaa maapallon eri alueilla eri tavoin.

Tämä on sentään totta.

 • Voit hidastaa ilmastonmuutosta, kun kulutat vähemmän energiaa ja tavaroita.

Täysin väärä väite. Kyseessä on luonnonilmiö, johon ihmiskunnalla on teoriassakin vain pieni vaikutus.

’Ideapaja’ -tehtävässä jatketaan propagandaa pitämällä itsestäänselvyytenä, että ihmiskunta voisi ’hidastaa ilmastonmuutosta’.

Kouluruokailussa levitetään samaa ’ihminen on syyllinen’ -hokemaa ja annetaan ymmärtää, että koululainen on vastuuton, jos hän syö lihaa, asuu jossain, liikkuu tai käyttää vaatteita! Vielä koulu ei ole sentään mennyt niin pitkälle kuin partioliike, joka kehottaa jättämään lapset tekemättä.

Nykytilannetta katsastamalla voidaankin todeta, että kymmeniä vuosia jatkunut aivopesu on edennyt syvälle koululaitoksen rakenteisiin. Onneksi lapsemme ovat someaikoina tulleet varsin kriittisiksi heille syötettyä tietoa kohtaan. Kaikki ei mene enää läpi. Osa kuitenkin ottaa todesta heille syötetyt valheet. Selvimmin tämä näkynee nuorissa aikuisissa, jotka ovat kuulleet samaa propagandaa päiväkodista lähtien. On erittäin vaikeaa tunnistaa itsessään lähes aukottoman vuosia jatkuneen aivopesun vaikutukset ja tunnustaa itselleen, että minulle on systemaattisesti valehdeltu.

Väite siitä, että ’ihminen on syyllinen ilmastonmuutokseen’ on vuosituhannen suurin tieteellinen ja yhteiskunnallinen huijaus. Ilmasto muuttuu luontaisesti kuten se on aina muuttunut.

Saamani tiedon mukaan tästä asiasta tullaan tekemään Suomen hallitukselle eduskuntakysely.

Yksi ajatus artikkelista “Käykö sinunkin lapsesi aivopesukoulua?”

 1. Tutustuin huhtikuussa 2019 Open ilmasto-oppaaseen ja laitoin sähköpostia sen kirjoittaja Pinja Siparille. Hän ei ole vastannut mitään.

  ”9.4.2019

  Pinja Sipari

  Hei,

  netissä tuli eteen Open ilmasto-opas. Lueskelin sen äsken läpi selailemalla.

  On ilmeistä, että näkemyksemme tästä aiheesta eroavat toisistaan todella radikaalisti. Ajattelin sen takia kirjoittaa sinulle. Jos jaksat lukea tämän lyhyen tekstini läpi niin huomaat kuinka eri linjoilla olemme.

  Mutta sehän on pelkästään hyvä juttu. Ajattelin nimittäin ehdottaa, että palaamme viimeistään maaliskuussa 2021 asiaan ja katsomme mitä luonnossa on tapahtunut. Oma näkemykseni kun on nyt, että globaali, luonnollinen ilmaston viileneminen on alkanut siihen mennessä.

  Olen seurannut aktiivisesti ilmastoon liittyviä kysymyksiä nyt yli 10 vuoden ajan. Lukenut IPCC:n raportteja, skeptikkojen kirjoituksia ja ”virallisen linjan” kirjoituksia, seurannut erilaisia indikaattoreita kuten ilmakehän lämpötilaa eri korkeuksilla ja alueilla, valtamerten virtauksia ja oskillaatioita, valtamerten lämpötilakehitystä, jne. Hakenut korrelaatioita ja kausaliteetteja. Yrittänyt luovia rankasti ”adjustoitujen” lämpötilatilastojen läpi ja ohi.

  Voi tietysti olla, että olen täysin väärässä, mutta tällä hetkellä en usko sitä.

  Yst. terv.
  Ilkka Pönkänen

  Tässä ajatuksiani lyhyenä koosteena:

  Maan ilmastojärjestelmä toimii syklisesti. Holoseenin ilmastohistoria osoittaa, että ilmaston vaihtelu on luonnollista. Lämpimät ja viileät jaksot ovat seuranneet toisiaan: Atlanttinen, Minolainen ja Roomalainen lämpökausi. Varhaiskeskiajan kylmäkausi. Keskiajan lämpökausi. Pieni jääkausi ja viimeksi Moderni lämpökausi ovat osoituksia tästä.

  Alailmakehän lämpötila seurailee tiukasti valtamerten pintalämpötilan muutoksia. Aurinko on kaiken takana, välittäjäaineena vesi (valtameret). Valtameret kattavat 71% Maan pinta-alasta ja 99% Maan pinnalla olevasta lämpöenergiasta on valtamerissä.

  ”Modern Maximum”, eli Auringon aktiivisin jakso n. 9 000 vuoteen oli voimassa 1933-2006. Se lämmitti n. 70 vuoden ajan trooppisia valtameriä, (lat 20S-20N). Lämpötila nousi ja lämmenneestä merestä emittoitui hiilidioksidia ilmakehään aiempaa enemmän.

  Nyt ollaan Atlantin oskillaation (AMO) tämänkertaisen lämpimän jakson viimeisissä vuosissa. Lähivuosina alkaa AMO:n yli 30 vuotta kestävä viileä jakso. AMO:n kokonaispituus on 65 vuotta ja se on jakautunut lämpimään ja viileään jaksoon: 1895-30 viileää, 1930-63 lämmintä, 1963-95 viileää, 1995 – lämmintä.

  AMO on osa termohaliinikierto AMOC:ia (Atlantic Meridional Overturning Circulation). AMOC on tuhansien vuosien saatossa nykytilaansa tullut jättimäinen ”lämpöpumppu”. Muutokset ilmakehän CO2-tasossa eivät siihen 100 vuoden skaalalla vaikuta.

  Tyynenmeren oskillaatio (PDO) on menossa viileään suuntaan ja nyt on alkanut aurinkominimi (Grand Solar Minimum), joka on voimassa samaan aikaan kuin AMO:n ja PDO:n viileät jaksot.
  Ilmasto viilenee nykyisestä ainakin 2050-luvun lopulle asti. Vuoden 2040 nurkilla ollaan n. 1,0 celsiusastetta viileämmässä ilmastossa kuin nyt. Jos anomalia on nyt n. +0,4 niin silloin n. -0,6.

  Jotkut ilmastotiedemiehet ovat laskeskelleet, että seuraava lämmin jakso ei ala vielä 2050-luvun lopulla vaan vasta v. 2100 jälkeen, mutta vuodesta 2100 ei kannata vielä puhua, siihen voidaan palata sitten 2050-luvulla.

  Suomi ja muu Eurooppa voivat toki ajaa taloutensa ja kansalaistensa talouden heikkoon jamaan perustuen ilmastouskomuksiin samaan aikaan kun ”kehittyvät taloudet” Kiina ja Intia porskuttavat. Valintakysymys. Minun mielestäni olisi hyvä ajatus, että tuotanto hoidettaisiin siellä, missä se saastuttaa vähiten ja missä on huolehdittu mm. työläisten työolosuhteista ja ihmisoikeuksista ylipäänsä.

  Länsimaiden koululaiset marssivat pe 15.3.2019 kaduilla ja sanoivat ”jotain täytyy tehdä”. Greta sanoi: ”I want you to panic”. On hyvä, että nuorissa löytyy potkua. Olisi vaan huolehdittava siitä, että kun kaduille lähdetään niin faktat ovat kunnossa. Se ei ole hyvä asia, että nuoret valjastetaan poliittisten vankkureiden eteen perustuen väärään tietoon ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta (AGW – Anthropogenic Global Warming).

  Lievästi noussut CO2-pitoisuus on hyödyttänyt biosfääriä (”CO2-lannoitus”), samoin kuin myös Pienen jääkauden jälkeen tapahtunut lievä lämpeneminen, n. 0,8C. Sadot per hehtaari ovat kasvaneet.

  Koetin tuossa yllä kertoa ilmastojärjestelmän syklisyydestä. Se on tieteellinen ja mitattu fakta. Ihmisen vaikutus CO2-tason nousuun ja tämän lämmittävä vaikutus ei ole fakta.

  Ilmastoherkkyydestä taitetaan peistä. IPCC:n arviot ovat liikkuneet välillä 1,5-4,5C. Totuus lienee luokkaa 0,6-0,9C (ilmastoherkkyys = kuinka paljon alailmakehän lämpötila nousee CO2-pitoisuuden tuplautuessa 280 —> 560 ppm).

  Ihmisperäisen CO2:n osuus ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta on n. 18 miljoonasosaa. 392 miljoonasosaa on luonnollista perua ja kun ilmastoherkkyys on pieni niin tämän tarkoittaa, että ihminen ei ole aiheuttanut lämpenemistä Pienen jääkauden jälkeen.

  Ihminen ei voi ”pysäyttää ilmastonmuutosta” yhtä vähän kuin ihminen on aiheuttamassa lähivuosina alkavaa ilmaston viilenemistä.

  Tässä seuraavana vielä listaus Maan ilmastojärjestelmään vaikuttavista tekijöistä. Järjestelmä on niin monimutkainen (muuttujia ja niiden välisiä vaikutussuhteita on niin monta), että sitä ei ole kyetty mallintamaan. Kaikki tähänastiset ilmastomallit ovat olleet väärässä. Ne ovat näyttäneet järjestään lämpenemistä, jota ei ole tullut. Ainoa poikkeus on ollut venäläinen malli INMCM4, joka on tähän mennessä ollut hämmästyttävän tarkka. Siitä tulee nyt uusi versio INMCM5.

  Syitä ja seurauksia ilmaston vaihteluun (climate variability):

  Maan ulkopuolisia tekijöitä
  Maan etäisyys Auringosta kiertoradallaan (eksentrisyys), Maan akselin kallistuma, Maan akselin suunta (kiertymä), Auringon aktiivisuus ja sen eri pituiset sykliset vaihtelut (Auringon säteily —> aurinkotuuli —> kosminen säteily), avaruuspöly, Kuun kiertoradan korkeus suhteessa maahan/Kuun vetovoima, aurinkokunnan muiden planeettojen (lähinnä Jupiter ja Saturnus) vaikutukset Maahan ja Aurinkoon

  Maassa vaikuttavia tekijöitä
  Vulkaaninen toiminta maalla ja merten pohjassa, luonnolliset kasvihuonepäästöt, vesihöyryn määrä ilmakehässä, ihmisperäiset kasvihuonepäästöt ja aerosolit, ilman ja veden saasteet, otsonikerroksen kattavuus ja paksuus, maankäytön muutokset, makean veden käyttö, eroosio, termohaliinikierto ja sen syklisyys, valtamerten oskillaatiot

  Muutoksia
  Pilvien muodostuksen ja pilvipeiton kattavuuden vaihtelu, yläilmakehän suihkuvirtausten muutokset, valtamerten lämpötilojen vaihtelut, ilmakehän lämpötilan vaihtelu, kasvihuonekaasujen määrän vaihtelu ilmakehässä, merijään, jäätiköiden ja lumipeitteen supistuminen ja kasvaminen, maan albedon muutokset, sadannan muutokset, merenpinnan nousu ja lasku, vihertymisen vaihtelu, maatumisen nopeusvaihtelut, merten leväkasvu ja planktonin määrä

Kommentit on suljettu.