fbpx

Helsingin Sanomat, kakka ja kapitalismi

Viime sunnuntaina Helsingin Sanomat alentui kirjaimellisesti paskajournalismin tasolle Anna-Stiina Nykäsen jutussa, joka tietenkin on avoimena juttuna kuten HS propagandajutut ovat. Fiksut ja viileät analyysit ovat hesarissa yleensä maksumuurin takana. Eipä noista hesarin paskajutuista kannatakaan maksaa. Pari lainausta alla kursiivilla.

Kapitalismi kaatui kakkaan

Rikkaat amerikkalaiset saivat eriarvoisuudesta tarpeekseen, kun kadut täyttyivät kodittomien ulosteista.

Kapitalismi on kuollut. Kapitalismi on rikki. Niin amerikkalaiset super­rikkaat nyt sanovat. Ihan kuin kommunistit ennen.

Juttu on silkkaa sosialismin ylistystä ja valeuutisointia. Otsikosta lähtien lähes kaikki on jo väärin. Tulee todella mieleen Orwellin kirjallisuus. Kapitalismi ei ole kaatunut mihinkään. Sosialismi on.

Siellä, missä sosialismi vielä on jollain lailla voimissaan, ihmetellään sitä, miten vessapaperirullassa voi olla vähemmän paperia kuin sen ostamiseen tarvittavassa paperipinossa. Venezuelassa sosialismi kaatuneekin kohta vessapaperin ja muiden perustarvikkeiden puutteeseen.

Amerikkalaiset miljardöörit eivät asu jutun esimerkkikaupungeissa Los Angelesissa tai San Franciscossa, ainakaan tavallisten ihmisten alueilla, vaan aidatuilla alueilla, jotka voivat olla varsin isojakin tai sitten ihan ikiomia kuten jutussa mainitulla Marc Benioffilla, joka on kuulemma julistanut kapitalismin kuolleeksi.

Jutussa mainitut kaupungit Los Angeles ja San Francisco ovat molemmat olleet pitkään USA:n demokraattien hallitsemia kaupunkeja. Varakkaat kaupunkilaiset ovat jo pitkään muuttaneet pois demokraattien hallitsemista kaupungeista epäjärjestyksen, kaaoksen ja rikollisuuden vuoksi. Sama tilanne vallitsee useimmissa demokraattien hallitsemissa kaupungeissa:

Laista ja järjestyksestä on tullut kirosana ja se on johtanut anarkiaan ja kaaokseen. Tässä ei ole mitään yllättävää muille kuin ehkä vasemman laidan toimijoille.

New Yorkissa tilanne pääsi noin 30 vuotta sitten niin pahaksi, että pormestariksi valittiin republikaani Rudy Giuliani, joka monien muiden ohella pisti kaupungin kuntoon. Oleellista muutoksessa oli se, että tavalliseen ’vähäiseeen’ rikollisuuteen ei suhtauduttu leväperäisesti, vaan esimerkiksi varkaudetkin tutkittiin, syytettiin ja syylliset tuomittiin. Töhryjä ei siedetty. Käsiä ei nostettu pystyyn.

Hesarin jutussa syytetään, tietenkin, myös presidentti Trumpia demokraattien lepsuilusta lain ja järjestyksen ylläpidossa. Juttu on niin virheellinen ja valheellinen kuin vain voi olla. Helsingin Sanomat julkaisee kirjaimellisesti kakkaa.