fbpx

Helsingin (punavihreät) Sanomat paniikissa

Helsingin Sanomat yltää tänään yhä korkeammalle sfääreihin ilmastohöpinöissään Yrjö Raution kolumnissa, jossa on kosolti silkkaa valhetta ja vääristelyä.

Kyseessä on kolumni, jossa toki saakin revitellä, mutta Helsingin Sanomista tulee osasyyllinen valeuutisointiin, koska se ei mainitse Yrjö Raution taustaa kovana kommunistina ja vasemmistolehtien päätoimittajana. HS esittelee Raution seuraavasti: Kirjoittaja on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt sanoma- ja aikakauslehdissä. Tämä antaa ymmärtää, että kyseessä olisi jotenkin neutraali ja todenmukainen analyysi, jolloin taustoja tuntematon lukija ei pysty asettamaan Raution mielipiteitä omaan arvoonsa.

Käyn alla läpi kolumnin asia- ja asennevirheitä. Lainaukset kursiivilla.

Otsikko Jokainen yritys hillitä ilmastonmuutosta kasvattaa perussuomalaisten suosiota pitää paikkansa. Kansa on jo laajalti havainnut, millaista pajunköyttä meille syötetään. Iät ja ajat vallinneita ilmastojen luonnollisia vaihteluita on jatkuvalla punavihreällä propagandalla yritetty laittaa ihmiskunnan syyksi. Tämä ei mene enää läpi ja nostaa Perussuomalaisten suosiota. Ilmastojen luonnollisia muutoksia ei ihmiskunta pysty hillitsemään, saati suomalaiset yksinään.

Ingressi Yksikään vastuullinen puolue ei voi vetäytyä ilmastovastuustaan. Mutta populistipuolue ei olekaan vastuullinen. Tämä antaa sille rajattomat mahdollisuudet esiintyä ainoana puolueena, joka vastustaa ”ilmastohysteriaa”, kirjoittaa Yrjö Rautio kolumnissaan.

Ilmastovastuu? Tuossa väitteessä pitää hyväksyä valhe, että ihmiskunnalla on merkittävä osa hiilidioksidin vaikutuksen kautta maapallon ilmakehän lämpötiloihin. Raution kannattaisi päivittää tietojaan ja punnita, uskooko hän itse satuun ihmiskunnasta ainoana syyllisenä. Perussuomalaiset ovat nimenomaan vastuullisia yrittämällä saada läpi viestin, ettei mitään katastrofia ole tapahtumassa ja kuvitellun katastrofin torjuntatoimet ovat väärää ja valheellista politiikkaa. Valitettavasti PS on ainoa puolue, jolla on realistinen linja asiassa ja muut puolueet ovat menneet vihervasemmiston kelkkaan myötäillen ilmastohysteerikkojen yhä hullumpia vaatimuksia.

Perussuomalaisten kannatus on tähän asti perustunut ennen muuta maahanmuuton vastustukseen.

Tuo on yleinen valhe, jota punavirheät levittävät joka käänteessä. PS ei ole kaikkea maahanmuuttoa vastaan, vaan vain sellaista maahanmuuttoa vastaan, josta on suomalaiselle yhteiskunnalle haittaa ja kustannuksia.

Turvapaikkahakemuksia jätettiin viime vuonna yhteensä 4 548, mutta hakemuksista lähes puolet oli uusintahakemuksia. Näin vähäinen turvapaikanhakijoiden määrä ei ole enää ongelma, eikä sen estäminen ratkaisisi yhtään ongelmaa.

Vai ei ratkaisisi yhtään ongelmaa? Ainakin se ratkaisi sen, ettei humanitaariseen maahanmuuttoon tarvitsisi kaataa noiden ihmisten kustannusten verran lisää rahaa. Kysymys on myös siitä, keitä hakijat ovat. Tänne ei tarvita enää yhtään puukottajaa tai raiskaajaa lisää. Näitä lienee tulijoiden joukossa jonkin verran.

Teema puree silti yhä, koska se vetoaa niin tehokkaasti ihmismielen pimeimpiin puoliin: tietämättömyyteen, itsekkyyteen, pelkoon ja rotuennakkoluuloihin. Sen avulla on helppo lietsoa kiihkonationalismia ja vihaa.

Raution leimakirves heiluu urakalla. Jokainen, joka on yhtään seurannut mitä Ruotsissa tapahtuu, on selvillä siitä, ettei hallitsemattomasta maahanmuutosta ole seurannut mitään hyvää. Rautio ei ole tätä vielä tajunnut. Ruotsissa jopa sikäläisen Kokoomuksen puheenjohtaja on tajunnut, että maahanmuuttajalähiöiden tilanne ei ole enää kenenkään hallinnassa ja on pyytänyt toimiaan anteeksi.

Pelkkä maahanmuutto ei kuitenkaan riittäisi nostamaan perussuomalaisia suurimmaksi puolueeksi. Ilmastonmuutos riittää. Se tuo puolueen kannattajiksi sellaisiakin ihmisiä, joiden arvomaailmalla on muuten vähän yhteistä populistisen äärioikeiston kanssa.

Rautio yrittää punavihreiden normaalityyliin leimata Perussuomalaiset populistiseksi äärioikeistoksi, mikä on todella kulunut ja valheellinen taktiikka. Perussuomalaisten lähes neljänneksen gallup-kannatus osoittaa, että tämäkään höpinä ei ole enää uskottavaa. Mediaa seuraamalla voi havaita, millainen hätä ja paniikki punavihreässä kentässä vallitsee nousevan PS-kannatuksen vuoksi. Siinä Rautio on oikeassa, että näin PS-näkökulmasta ei kauhean ihmeellisiä poliittisia avauksia tarvitse tehdä. Voi vain seurata sivusta kun hallituksesta tulee yhä hullumpia ehdotuksia ja lakialoitteita ulos. Tavallinen suomalainen seuraa äimän käkenä sekoilua ja siirtyy kannattamaan Perussuomalaisia.

Ilmastokeskustelussa on ollut ylilyöntejä, kohtuutonta syyllistämistä ja perusteetonta pelottelua. Fanaatikot ovat taas kerran pilaamassa hyvän asian.

Hehheh, fanaatikot ovat hallituksessa ja toteuttavat nyt villeimpiä fantasioitaan. Koko ihmiskunnan syyllisyys ilmastonmuutokseen -asia on silkkaa valhetta. Edes ilmakehän lämpötila ei ole noussut 21 vuoteen.

Kuluttajien käytössä olevat mahdollisuudet eivät Akenjin mukaan riitä ilmasto-ongelman ratkaisuun, mutta niihin keskittyminen voi viivyttää tehokkaiden, valtio- ja yritystason, ratkaisujen käyttöön ottoa.

Ilmastokeskustelussa on puhuttu varsinkin lihan syönnistä. Se tuskin on kuitenkaan ainoa asia, johon pitäisi puuttua, jos ihmisten elämäntapoja aletaan tosissaan vahtia ja säädellä.

Totuus pilkahtaa aina välillä. Yllä olevat lauseet paljastavat, mistä on kysymys. Kommunismia ajetaan läpi uudessa paketissa, valheella hiilidioksidin merkittävästä vaikutuksesta ja ihmiskunnan syyllisyydestä. Ihmisten ruokailutottumuksiin puuttuminen on vasta alkua.

Yhdet tutkijat ehdottivat jo polttoaineen säännöstelyä (liikenne- ja viestintäministeriön tilaama raportti 22.10.). Pitäisikö luoda myös yksiöille omat päästökauppajärjestelmänsä? Sohvaperuna voisi ostaa liikuntaa harrastavalta naapuriltaan lisää päästöoikeuksia? Tunnin hikinen lenkki antaisi oikeuden syödä sata grammaa suomalaista nautaa?

Ei kai sentään. Tämän tien päässä odottaisi totalitarismi, jonka veroista emme ole vielä nähneetkään.

Lopuksi voidaan ilahduttavasti huomata Raution itsensäkin jo havainneen, mihin kehitys on johtamassa. Olisi vieläkin parempi, jos Rautio ja Helsingin Sanomien toimittajat tajuaisivat, että ihmiskunnan syyllisyys ilmastonmuutokseen perustuu valheeseen. Tämä lienee liikaa toivottu. Kehotankin kaikkia irtisanomaan Helsingin Sanomien tilauksensa, kuten olen itse tehnyt. Höpinöistä ja jatkuvasta valeuutisoinnista ei kannata maksaa.